Banancheesecake, frusen

Banan och choklad är en klassisk kombination. I en frusen cheesecake med gräddig smak passar den utmärkt!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 8 digestivekex
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk sirap
  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker (gärna råsocker)
  • 400 g färskost
  • 2 msk kakao
  • 50 g mörk choklad

Gör så här:

Välj en form med löstagbar kant 24-28 cm i diameter.

Smält smöret och låt det svalna något.

Krossa kexen och blanda med smöret, sirapen och en matsked kakao. Tryck i botten på formen.

Använd fyra bunkar eller skålar till fyllningen.

Mosa bananerna i en skål tillsammans med färskosten. Riv spån av chokladen med potatisskalare och blanda ner hälften av den i färskosten.

Knäck äggen och separera vitor och gulor i olika bunkar.

Vispa först äggvitan tills den är fast.

Vispa grädden i en annan bunke.

Vispa samman äggulan med sockret.

Blanda nu samman de olika ingredienserna: Blanda äggulor och socker med banan och färskost. Rör sedan försiktigt ner grädden och till sist äggvitan som ska blandas så lite som möjligt för att inte luften ska försvinna från smeten.

Sikta kakaon över smeten med en sil och rör några tag med en slev eller visp så att kakaon blandas lite men inte helt med smeten. Kakan ska vara lätt marmorerad.

Häll smeten i formen och ställ kakan att frysa några timmar, helst över natten.

Tag fram kakan 30-60 minuter före servering och låt den tina något i kylskåp. Dekorera kakan med resten av den rivna chokladen och eventuellt bananskivor.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Alla hjärtans dag

Kärlek från köket

Det finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om!

bakakaka.se

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se


Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten.

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...