![]() ![]() Blåbärscheesecake, frusen![]() Två riktigt bra smaker som passar perfekt med den sötsalta färskosten - blåbär och vanilj. En vackert lila kaka som går att göra såväl på färska som frusna bär. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smält smöret och krossa kexen grovt. Blanda samman och tryck ut i botten på en pajform, 24-28 cm i diameter. Välj gärna en form med löstagbar kant så slipper du servera kakan i formen. Mosa blåbären tillsammans med socker, vanilj och färskost. Knäck äggen och separera vitor från gulor. Vispa ner äggulorna med färskosten, sockret och blåbären. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden för sig i en bunke. Blanda nu försiktigt ner grädden i färskostblandningen. Rör ner vitorna försiktigt så inte luften går ur smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Om du vill kan du dekorera ytan på kakan med blåbär innan den ställs i frysen men det går också fint att göra det vid serveringen. Tag fram kakan 45-60 minuter innan den ska serveras och låt tina något i kylskåp innan den serveras. * Vaniljpulver är ren vaniljstång som malt till pulver. Det är alltså utan socker och mycket kraftigare i smaken än vaniljsocker. Säljs i vissa matbutiker. ![]()
![]() 4 april 2015
Första Cheesecaken jag har gjort! Och den smakade underbart<3 ![]() ![]() ![]() ![]() 7 september 2012
Hej om man har ett recept med Gelatinblad men äter inget som har med gelatin. Vad kan man ersätta det med men ändå få en lika bra Cheesecake? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 29 oktober 2012
Gelesocker är ett annat alternativ ![]() ![]() ![]() 21 juni 2012
Andra gången jag gör en frozen cheesecake efter detta receptet + skivade jordgubbar som garnering. Går åt som smör vid servering, supergott! ![]() ![]() ![]() 1 juni 2012
Ska man förgrädda kexen och smöret i ugnen? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28 februari 2012
Vilken ost menar du med Färskost? som feladelphia tex? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 11 mars 2012
Tack, ska prova det :) ![]() ![]() ![]() 12 juni 2011
Så enkelt recept och så otrologt god cheesecake! Det är första gången jag gör frozen cheesecake och det blev jättebra! ![]() ![]() ![]() 3 juni 2011
Kan de frusna cheesecakes vara längre än en natt i frysen? Skulle vilja baka en vecka i förväg. Såg svaret tidigare om att det kan bli lite sprucket bara, men undrar om det gäller alla cheesecakes? Tack! ![]() ![]() ![]() 6 juni 2011
Jag har haft frusna cheesecakes i över en vecka i frysen utan problem, smakade lika gott så det ska nog gå bra! Har dock inte prövat med just detta recept... ![]() ![]() ![]() 25 maj 2011
god god Många tack ![]() ![]() ![]() 25 maj 2011
Ser underbart ut! ![]() Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
![]() ![]() ![]()
|
|
Otroligt populär och god cheesecake! Lätt att göra :) Ett tips är att spara lite saft från blåbären och droppa på sist när smeten är hälld i formen, dra sedan snabbt med en sked några cirklar i smeten så får kakan en jättefin swirl genom sig.