Cheesecake med bär

Botten:

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör

 

Fyllning:

  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gelésocker 

 

Topp:

  • 2 dl gelésocker
  • 1/2 l bär, färska eller frysta
  • 4 dl saft, utspädd saft, gärna samma smak som bären

 

Gör så här

Till botten: Krossa kexen, värm smöret så det mjuknar och blanda i kexkrosset. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant.

Till fyllningen: Koka upp 1 dl crème fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av crème fraichen och kesellan. Lägg fyllningen i skalet. Ställ i kylskåp och vänta tills fyllningen stelnat.

Till toppen (gelén): Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2-1 minut. Tag grytan från värmen och låt svalna.

Lägg bären ovanpå fyllningen, större bär som jordgubbar eller frukt som plommon delas eller skivas. Bred gelén över bären och dekorera med florsocker och riven choklad. Servera kakan som den är eller med lite lättvispad grädde.

Förvara kakan i kylskåp.


Kommentar av osignerat
7 januari 2012

Jag gjorde en fryst cheesecake, jag undrar om jag kan använda denna "toppen" till min frysta cheesecake?

Kommentar av ida
30 juni 2011

hur länge ska den vara i kylskåpet för att stelna?

Kommentar av sofia
22 juni 2011

verkar suveränt gott men hur länge kan den vara i kylskåpet

Kommentar av Klara
25 februari 2011

Hur länge håller den sig i kylskåp?

Kommentar av osignerat
6 januari 2011

Det borde stå att "botten" ska stå i ugnen ca:5-10 min för att binda kexen ordentligt.

Kommentar av Madelaine
29 december 2009

Hur sjukt god som helst! Inte undra på att jag alltid ansvarar för efterrätten varje nyår :)

Kommentar av Sanna
30 mars 2010

Provade den här med passionsfruktsjuice istället för saft till topping gelén.

kakan blev jättegod, men gelén blev aldrig ricktigt stel och den "Savade" så det var vätska överallt.

jag vet inte om detta berodde på att jag bytte ut saften mot juice. =/

Men annars var den en klar 10 poängare, supergod!

Svar av Marco
8 januari 2011

Gjorde samma sak, hade dessutom i ren Passionsfrukt. Den savade den med, kör med gelatinblad numera (rekommenderar att kika runt efter recept på topping endast, att kombinera med din Cheesecake)

Kommentar av Bella
26 juni 2010

Jag provade att ha smaksatt kesella med jordgubbs- och limesmak, och så jordgubbar till topping.

Står och stelnar i kylen nu, hoppas den blir god :)

Svar av Camilla
7 augusti 2010

Hur blev det? :)

Kommentar av Sam
20 februari 2009

Hur många är kakan till?

Redaktionens kommentar
8-10 personer
Kommentar av Sassy
7 mars 2010

Jag gjorde denna med Jordgubbar och lite Kiwi under gelén. Kiwin gjorde verkligen susen för smaken! Detta är den absolut godaste cheesecaken jag någonsin ätit (hembakat och köpes), och den är så himla enkel att göra!

Först blev jag lite avskräckt av gelén, trodde det var svårt, men som sagt, busenkelt! Och garanterat succé!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se


Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

Sopa ut de sista spåren av helgmaten och laga vardagsmat med stil! En enkel men elegant rödbetssoppa, en värmande morotssoppa eller god potatissoppa går snabbt att laga och mättar gott.

Ett hembakat bröd till ger stil åt den enklast måltid, kanske ett gott dinkelbröd. Vill du vara säker på succé satsar du på eget, hembakat knäckebröd. Servera enbart med smör eller en god hårdost och vardagskvällen känns med ens betydligt ljusare!

En god fortsättning på den nya året!

 sopprecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...