Cheesecake med bär

Botten:

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör

 

Fyllning:

  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gelésocker 

 

Topp:

  • 2 dl gelésocker
  • 1/2 l bär, färska eller frysta
  • 4 dl saft, utspädd saft, gärna samma smak som bären

 

Gör så här

Till botten: Krossa kexen, värm smöret så det mjuknar och blanda i kexkrosset. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant.

Till fyllningen: Koka upp 1 dl crème fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av crème fraichen och kesellan. Lägg fyllningen i skalet. Ställ i kylskåp och vänta tills fyllningen stelnat.

Till toppen (gelén): Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2-1 minut. Tag grytan från värmen och låt svalna.

Lägg bären ovanpå fyllningen, större bär som jordgubbar eller frukt som plommon delas eller skivas. Bred gelén över bären och dekorera med florsocker och riven choklad. Servera kakan som den är eller med lite lättvispad grädde.

Förvara kakan i kylskåp.


Kommentar av osignerat
7 januari 2012

Jag gjorde en fryst cheesecake, jag undrar om jag kan använda denna "toppen" till min frysta cheesecake?

Kommentar av ida
30 juni 2011

hur länge ska den vara i kylskåpet för att stelna?

Kommentar av sofia
22 juni 2011

verkar suveränt gott men hur länge kan den vara i kylskåpet

Kommentar av Klara
25 februari 2011

Hur länge håller den sig i kylskåp?

Kommentar av osignerat
6 januari 2011

Det borde stå att "botten" ska stå i ugnen ca:5-10 min för att binda kexen ordentligt.

Kommentar av Madelaine
29 december 2009

Hur sjukt god som helst! Inte undra på att jag alltid ansvarar för efterrätten varje nyår :)

Kommentar av Sanna
30 mars 2010

Provade den här med passionsfruktsjuice istället för saft till topping gelén.

kakan blev jättegod, men gelén blev aldrig ricktigt stel och den "Savade" så det var vätska överallt.

jag vet inte om detta berodde på att jag bytte ut saften mot juice. =/

Men annars var den en klar 10 poängare, supergod!

Svar av Marco
8 januari 2011

Gjorde samma sak, hade dessutom i ren Passionsfrukt. Den savade den med, kör med gelatinblad numera (rekommenderar att kika runt efter recept på topping endast, att kombinera med din Cheesecake)

Kommentar av Bella
26 juni 2010

Jag provade att ha smaksatt kesella med jordgubbs- och limesmak, och så jordgubbar till topping.

Står och stelnar i kylen nu, hoppas den blir god :)

Svar av Camilla
7 augusti 2010

Hur blev det? :)

Kommentar av Sam
20 februari 2009

Hur många är kakan till?

Redaktionens kommentar
8-10 personer
Kommentar av Sassy
7 mars 2010

Jag gjorde denna med Jordgubbar och lite Kiwi under gelén. Kiwin gjorde verkligen susen för smaken! Detta är den absolut godaste cheesecaken jag någonsin ätit (hembakat och köpes), och den är så himla enkel att göra!

Först blev jag lite avskräckt av gelén, trodde det var svårt, men som sagt, busenkelt! Och garanterat succé!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

bakakaka.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu


Smulpaj

Solmogna bär i smulpaj

Den enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar!

På några minuter har du blandat ihop degen till grundreceptet - socker, vetemjöl och smör. Nyplockade bär betyder pajkalas! Särskilt till syrliga pajer som krusbärspaj är vaniljsås gott. När de första blåbären mognar strax blir det blåbärspaj med vanilj och självklart går det bra att göra pajen glutenfri eller mjölkfri.

 smulpaj.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...