Cheesecake med bär

Botten:

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör

 

Fyllning:

  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gelésocker 

 

Topp:

  • 2 dl gelésocker
  • 1/2 l bär, färska eller frysta
  • 4 dl saft, utspädd saft, gärna samma smak som bären

 

Gör så här

Till botten: Krossa kexen, värm smöret så det mjuknar och blanda i kexkrosset. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant.

Till fyllningen: Koka upp 1 dl crème fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av crème fraichen och kesellan. Lägg fyllningen i skalet. Ställ i kylskåp och vänta tills fyllningen stelnat.

Till toppen (gelén): Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2-1 minut. Tag grytan från värmen och låt svalna.

Lägg bären ovanpå fyllningen, större bär som jordgubbar eller frukt som plommon delas eller skivas. Bred gelén över bären och dekorera med florsocker och riven choklad. Servera kakan som den är eller med lite lättvispad grädde.

Förvara kakan i kylskåp.


Kommentar av osignerat
7 januari 2012

Jag gjorde en fryst cheesecake, jag undrar om jag kan använda denna "toppen" till min frysta cheesecake?

Kommentar av ida
30 juni 2011

hur länge ska den vara i kylskåpet för att stelna?

Kommentar av sofia
22 juni 2011

verkar suveränt gott men hur länge kan den vara i kylskåpet

Kommentar av Klara
25 februari 2011

Hur länge håller den sig i kylskåp?

Kommentar av osignerat
6 januari 2011

Det borde stå att "botten" ska stå i ugnen ca:5-10 min för att binda kexen ordentligt.

Kommentar av Madelaine
29 december 2009

Hur sjukt god som helst! Inte undra på att jag alltid ansvarar för efterrätten varje nyår :)

Kommentar av Sanna
30 mars 2010

Provade den här med passionsfruktsjuice istället för saft till topping gelén.

kakan blev jättegod, men gelén blev aldrig ricktigt stel och den "Savade" så det var vätska överallt.

jag vet inte om detta berodde på att jag bytte ut saften mot juice. =/

Men annars var den en klar 10 poängare, supergod!

Svar av Marco
8 januari 2011

Gjorde samma sak, hade dessutom i ren Passionsfrukt. Den savade den med, kör med gelatinblad numera (rekommenderar att kika runt efter recept på topping endast, att kombinera med din Cheesecake)

Kommentar av Bella
26 juni 2010

Jag provade att ha smaksatt kesella med jordgubbs- och limesmak, och så jordgubbar till topping.

Står och stelnar i kylen nu, hoppas den blir god :)

Svar av Camilla
7 augusti 2010

Hur blev det? :)

Kommentar av Sam
20 februari 2009

Hur många är kakan till?

Redaktionens kommentar
8-10 personer
Kommentar av Sassy
7 mars 2010

Jag gjorde denna med Jordgubbar och lite Kiwi under gelén. Kiwin gjorde verkligen susen för smaken! Detta är den absolut godaste cheesecaken jag någonsin ätit (hembakat och köpes), och den är så himla enkel att göra!

Först blev jag lite avskräckt av gelén, trodde det var svårt, men som sagt, busenkelt! Och garanterat succé!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se

Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

hembakatbrod.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...