Cheesecake med bär

Botten:

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör

 

Fyllning:

  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gelésocker 

 

Topp:

  • 2 dl gelésocker
  • 1/2 l bär, färska eller frysta
  • 4 dl saft, utspädd saft, gärna samma smak som bären

 

Gör så här

Till botten: Krossa kexen, värm smöret så det mjuknar och blanda i kexkrosset. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant.

Till fyllningen: Koka upp 1 dl crème fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av crème fraichen och kesellan. Lägg fyllningen i skalet. Ställ i kylskåp och vänta tills fyllningen stelnat.

Till toppen (gelén): Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2-1 minut. Tag grytan från värmen och låt svalna.

Lägg bären ovanpå fyllningen, större bär som jordgubbar eller frukt som plommon delas eller skivas. Bred gelén över bären och dekorera med florsocker och riven choklad. Servera kakan som den är eller med lite lättvispad grädde.

Förvara kakan i kylskåp.


Kommentar av osignerat
7 januari 2012

Jag gjorde en fryst cheesecake, jag undrar om jag kan använda denna "toppen" till min frysta cheesecake?

Kommentar av ida
30 juni 2011

hur länge ska den vara i kylskåpet för att stelna?

Kommentar av sofia
22 juni 2011

verkar suveränt gott men hur länge kan den vara i kylskåpet

Kommentar av Klara
25 februari 2011

Hur länge håller den sig i kylskåp?

Kommentar av osignerat
6 januari 2011

Det borde stå att "botten" ska stå i ugnen ca:5-10 min för att binda kexen ordentligt.

Kommentar av Madelaine
29 december 2009

Hur sjukt god som helst! Inte undra på att jag alltid ansvarar för efterrätten varje nyår :)

Kommentar av Sanna
30 mars 2010

Provade den här med passionsfruktsjuice istället för saft till topping gelén.

kakan blev jättegod, men gelén blev aldrig ricktigt stel och den "Savade" så det var vätska överallt.

jag vet inte om detta berodde på att jag bytte ut saften mot juice. =/

Men annars var den en klar 10 poängare, supergod!

Svar av Marco
8 januari 2011

Gjorde samma sak, hade dessutom i ren Passionsfrukt. Den savade den med, kör med gelatinblad numera (rekommenderar att kika runt efter recept på topping endast, att kombinera med din Cheesecake)

Kommentar av Bella
26 juni 2010

Jag provade att ha smaksatt kesella med jordgubbs- och limesmak, och så jordgubbar till topping.

Står och stelnar i kylen nu, hoppas den blir god :)

Svar av Camilla
7 augusti 2010

Hur blev det? :)

Kommentar av Sam
20 februari 2009

Hur många är kakan till?

Redaktionens kommentar
8-10 personer
Kommentar av Sassy
7 mars 2010

Jag gjorde denna med Jordgubbar och lite Kiwi under gelén. Kiwin gjorde verkligen susen för smaken! Detta är den absolut godaste cheesecaken jag någonsin ätit (hembakat och köpes), och den är så himla enkel att göra!

Först blev jag lite avskräckt av gelén, trodde det var svårt, men som sagt, busenkelt! Och garanterat succé!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Fredagsmys

Äntligen fredagstacos!

Älskade fredag! Vi sparkar igång helgen med tacokväll hemma.

tacorecept.nu

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se


Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

Rabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer...

 smulpaj.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...