![]() ![]()
Med citron och pajskal
Pajskal:
Fyllning:
Dekoration:
Gör så härSmält smöret i en kastrull. Rör ner 1/2 dl strösocker, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Sätt ugnen på knappt 200°. Mixa vaniljfrön (frön från en halv vaniljstång) med skal från 1 citron och 1 dl strösocker i en matberedare. Tillsätt kesella, crème fraiche och ägg. Mixa allt till en jämn smet i matberedaren. Häll smeten i det ogräddade pajskalet. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, eller tills den har stelnat. Gör gärna cheesecaken dagen innan den ska ätas och låt den stå kallt över natten. Dekorera kakan med färsk frukt och glasera med smält aprikosmarmelad. (Värm marmeladen försiktigt i kastrull eller mikro och bred ut på kall kaka.)
![]() ![]() 7 november 2013
vilken god citron cheeskake ![]() ![]() ![]() ![]() 23 april 2011
Så bra recept. Praktiskt att det är vanligt pajskal - särskilt om man bor lång från affären och inte har digestivekex hemma när andan faller på. ![]() ![]() ![]() 28 november 2009
Helt underbar god! ![]() ![]() ![]() 8 oktober 2010
jag håller med!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej, har du näringsvärde för receptet?