Med citron och pajskal

Pajskal:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 2 st ägg
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl kesella gourmet
  • 1 citron
  • 1/2 vaniljstång

Dekoration:

  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Färsk frukt eller bär

 

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Rör ner 1/2 dl strösocker, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter.

Sätt ugnen på knappt 200°. Mixa vaniljfrön (frön från en halv vaniljstång) med skal från 1 citron och 1 dl strösocker i en matberedare. Tillsätt kesella, crème fraiche och ägg. Mixa allt till en jämn smet i matberedaren.

Häll smeten i det ogräddade pajskalet. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, eller tills den har stelnat. Gör gärna cheesecaken dagen innan den ska ätas och låt den stå kallt över natten.

Dekorera kakan med färsk frukt och glasera med smält aprikosmarmelad. (Värm marmeladen försiktigt i kastrull eller mikro och bred ut på kall kaka.)


Kommentar av yvonne pira
7 november 2013

vilken god citron cheeskake

Kommentar av Hälsning Britt
23 april 2011

Så bra recept. Praktiskt att det är vanligt pajskal - särskilt om man bor lång från affären och inte har digestivekex hemma när andan faller på.

Kommentar av osignerat
28 november 2009

Helt underbar god!

Svar av Ninamexx
8 oktober 2010

jag håller med!!!


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...