Daimcheesecake med jordgubbar

En kombination som är svårslagen - choklad, knäckig daim och jordgubbar! Allt i en frusen cheesecake som passar till alla sommarens fester och efterrätter.

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

Botten

  • 125 g chokladkex
  • 80 g smör
  • 3 msk hallon- eller jordgubbssylt

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost, typ philadelphia
  • 3/4 d florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 55 g daim
  • 100 g ljus choklad
  • 3 msk hallon- eller jordgubbssylt

Ovanpå

  • 1 L färska jordgubbar

Gör så här:

Botten:

Hacka, smula eller mixa kakorna och rör ner smöret. (Väljer du glutenfria kex blir kakan glutenfri!)

Tryck ut kaksmulet i botten på en rund form ca 25 cm i dm. Välj löstagbar kant om du inte vill servera kakan i formen.

Bred ut sylten jämnt över hela kakbotten och ställ formen kallt.

Vispa nu grädden så fast att det går att vända bunken utan att den rinner ut.

Blanda samman färskost med socker och vanilj.

Grovhacka daim och choklad. Vända ner i grädden tillsammans med färskosten.

Klicka ner sylten men vänd bara runt en gång så att den inte blandas utan bara blir strimmor i fyllningen.

Häll nu smeten i kakformen och ställ in i frysen minst tre timmare, gärna längre. (Det går bra att ställa den där över natten men täck då kakan med plast.)

Före servering:

Ta ut kakan en halvtimme innan den ska serveras och ställ den i kylskåp eller svalt.

Rensa och dela jordgubbarna. Fördela dem jämnt över hela kakan och strö gärna lite riven choklad eller daimhack över. Servera när kakan är mjuk nog att skära men inte rinnig.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

frukostbullar.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se


Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

Det är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna.

Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta.

Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet.

Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig!

Snabbt, lätt och väldigt gott!

Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...