Cheesecake, ett grundrecept

12 personer

Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllningen:

  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

 


Kommentar av Johanna
25 augusti 2013

Min kaka blev alldeles för salt fast jag följde receptet. Inte så gott om man inte lägger på en väldigt söt topping då. Det kanske kan rädda det.

Kommentar av Nettan
9 maj 2013

Möjligt att byta ut hälften av osten med tex kvarg?

Kommentar av osignerat
13 april 2013

Otroligt gott! Smakar precis som cheesecake i USA när den är som bäst!

Kommentar av osignerat
8 april 2013

Den smakade som en fiskgratäng när den var klar fast den hade en omelett konsistens. Så nej! Aldrig igen.

Kommentar av osignerat
18 mars 2013

det står ju för 12 personer då får du ta bort halva av allt

Kommentar av Vina
26 april 2012

Ska det verkligen vara 4 pkt med philadelphiaost??? Låter galet mkt!

Svar av Namn/signatur
22 juni 2012

Det heter ju trots allt cheesecake ;)

Svar av tor
9 februari 2013

jag tror det men är bara ett barn och vet inte så mycket:(

Kommentar av mia
23 april 2012

vad är skillnaden mellan fryst och bakad cheesecake?:)

Kommentar av osignerat
6 april 2012

lägger man den i frysen sedan när den svalnat?

Redaktionens kommentar
Nej, enligt det här receptet ska kakan inte frysas.
Kommentar av Eo
24 mars 2012

Nä, måste säga att jag inte är imponerad av detta receptet. Kanske gjorde något fel men för det första hade inte osten rätt konsistens när allt var klart och den fått stå i kylen i sådär en dag. Osten var mer krämig och mindre geleaktig som hos "riktiga" cheesecakes. För det andra har receptet för mycket ost och för lite kexbotten. Även med den dubbla mängden kex blev det inte rätt mängd för att kompensera osten. Men det är lätt att lösa till nästa gång, bara ha i massa mer kex. Om någon har tips om hur jag kan ge osten en mer geleaktig konsistens får ni jättegärna tipsa mig

Kommentar av doris
6 mars 2012

lalala kan jag få en

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Nästa »


Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?

 smakakor.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se


Kladdkakor

Nya kladdiga kakor

Kladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen!

Prova en ny kladdkaka till fikat! Eller baka nåt gott till helgen. Nu finns nya recept på kladdkakor på kladdkakor.se. Vad sägs om kladdkaka med mörk choklad? Eller en variant med mint som smak? Härligt kladdigt och läckert!

 kladdkakor.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...