Cheesecake, ett grundrecept

12 personer

Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllningen:

  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I will immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or enewsletter service. Do you've any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks. cefeegdfffbceddg
2 april 2015

I will immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or enewsletter service. Do you've any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks. cefeegdfffbceddg

Kommentar av Johanna
25 augusti 2013

Min kaka blev alldeles för salt fast jag följde receptet. Inte så gott om man inte lägger på en väldigt söt topping då. Det kanske kan rädda det.

Kommentar av Nettan
9 maj 2013

Möjligt att byta ut hälften av osten med tex kvarg?

Kommentar av osignerat
13 april 2013

Otroligt gott! Smakar precis som cheesecake i USA när den är som bäst!

Kommentar av osignerat
8 april 2013

Den smakade som en fiskgratäng när den var klar fast den hade en omelett konsistens. Så nej! Aldrig igen.

Kommentar av osignerat
18 mars 2013

det står ju för 12 personer då får du ta bort halva av allt

Kommentar av Vina
26 april 2012

Ska det verkligen vara 4 pkt med philadelphiaost??? Låter galet mkt!

Svar av Namn/signatur
22 juni 2012

Det heter ju trots allt cheesecake ;)

Svar av tor
9 februari 2013

jag tror det men är bara ett barn och vet inte så mycket:(

Kommentar av mia
23 april 2012

vad är skillnaden mellan fryst och bakad cheesecake?:)

Kommentar av osignerat
6 april 2012

lägger man den i frysen sedan när den svalnat?

Redaktionens kommentar
Nej, enligt det här receptet ska kakan inte frysas.
Kommentar av Eo
24 mars 2012

Nä, måste säga att jag inte är imponerad av detta receptet. Kanske gjorde något fel men för det första hade inte osten rätt konsistens när allt var klart och den fått stå i kylen i sådär en dag. Osten var mer krämig och mindre geleaktig som hos "riktiga" cheesecakes. För det andra har receptet för mycket ost och för lite kexbotten. Även med den dubbla mängden kex blev det inte rätt mängd för att kompensera osten. Men det är lätt att lösa till nästa gång, bara ha i massa mer kex. Om någon har tips om hur jag kan ge osten en mer geleaktig konsistens får ni jättegärna tipsa mig

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Nästa »


Alla hjärtans dag!

Baka och bjud med hjärtat på alla hjärtans dag!

Glöm smycken och blommor. Satsa på en kärleksfull bakelse på alla hjärtans dag!

Hjärtan kan aldrig vinnas med guld och glitter. Men en kärlekskaka är ett bra sätt att sprida glädje. Baka någonting gott du själv skulle vilja bli bjuden på och dela med dig till alla som behöver lite kärlek!
Vi har några favoriter som vi mer än gärna sprider. Klassiker som hjärtformade kärleksmums eller mazarinhjärtan. Eller franska våfflor med arrakssmörkräm? Maffig chokladkaka med rödvin … eller kanske en stor alla hjärtanstårta som räcker till många vänner?
Själva bjuder vi på ett nytt recept på alla hjärtansbakelser med kokosgrädde och chokladsmörkräm. Gör en stor sats och sprid kärlek till många!
Kärleksfulla hälsningar från pepparochsalt.se!

 bakakaka.se

Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

kladdkakor.se

Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

bakabullar.se


Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

Vitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine.

 veganrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...