Cheesecake, ett grundrecept

12 personer

Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllningen:

  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I will immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or enewsletter service. Do you've any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks. cefeegdfffbceddg
2 april 2015

I will immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or enewsletter service. Do you've any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks. cefeegdfffbceddg

Kommentar av Johanna
25 augusti 2013

Min kaka blev alldeles för salt fast jag följde receptet. Inte så gott om man inte lägger på en väldigt söt topping då. Det kanske kan rädda det.

Kommentar av Nettan
9 maj 2013

Möjligt att byta ut hälften av osten med tex kvarg?

Kommentar av osignerat
13 april 2013

Otroligt gott! Smakar precis som cheesecake i USA när den är som bäst!

Kommentar av osignerat
8 april 2013

Den smakade som en fiskgratäng när den var klar fast den hade en omelett konsistens. Så nej! Aldrig igen.

Kommentar av osignerat
18 mars 2013

det står ju för 12 personer då får du ta bort halva av allt

Kommentar av Vina
26 april 2012

Ska det verkligen vara 4 pkt med philadelphiaost??? Låter galet mkt!

Svar av Namn/signatur
22 juni 2012

Det heter ju trots allt cheesecake ;)

Svar av tor
9 februari 2013

jag tror det men är bara ett barn och vet inte så mycket:(

Kommentar av mia
23 april 2012

vad är skillnaden mellan fryst och bakad cheesecake?:)

Kommentar av osignerat
6 april 2012

lägger man den i frysen sedan när den svalnat?

Redaktionens kommentar
Nej, enligt det här receptet ska kakan inte frysas.
Kommentar av Eo
24 mars 2012

Nä, måste säga att jag inte är imponerad av detta receptet. Kanske gjorde något fel men för det första hade inte osten rätt konsistens när allt var klart och den fått stå i kylen i sådär en dag. Osten var mer krämig och mindre geleaktig som hos "riktiga" cheesecakes. För det andra har receptet för mycket ost och för lite kexbotten. Även med den dubbla mängden kex blev det inte rätt mängd för att kompensera osten. Men det är lätt att lösa till nästa gång, bara ha i massa mer kex. Om någon har tips om hur jag kan ge osten en mer geleaktig konsistens får ni jättegärna tipsa mig

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Nästa »


Sparrispajer

Gröna vårpajer med sparris till Valborg!

Våren är här och vi bjuder på de bästa buffépajerna till vårfesten!

Maj är här och vi inviger vårmånaden med gröna smaker. Laga en vårgrön paj till Valborgsbordet Perfekt till buffén eller som bas i en hel middag. En matig paj på de första skira kirskålsbladen eller en värmande skål nässelsoppa är grön mat av sådant du kan skörda själv. Annars är sparris är en favorit bland vårsmakerna. Perfekt som plockmat eller i en god sparrispaj med färskost. Vill du ha mer smak provar du något av våra nya recept: Sparrispaj med fetaost och tomater, eller en sparrispaj med bacon och schalottenlök. Perfekt buffémat och riktigt vårgrönt på festbordet.

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...