Cheesecake, ett grundrecept

12 personer

Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllningen:

  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

 


Kommentar av Johanna
25 augusti 2013

Min kaka blev alldeles för salt fast jag följde receptet. Inte så gott om man inte lägger på en väldigt söt topping då. Det kanske kan rädda det.

Kommentar av Nettan
9 maj 2013

Möjligt att byta ut hälften av osten med tex kvarg?

Kommentar av osignerat
13 april 2013

Otroligt gott! Smakar precis som cheesecake i USA när den är som bäst!

Kommentar av osignerat
8 april 2013

Den smakade som en fiskgratäng när den var klar fast den hade en omelett konsistens. Så nej! Aldrig igen.

Kommentar av osignerat
18 mars 2013

det står ju för 12 personer då får du ta bort halva av allt

Kommentar av Vina
26 april 2012

Ska det verkligen vara 4 pkt med philadelphiaost??? Låter galet mkt!

Svar av Namn/signatur
22 juni 2012

Det heter ju trots allt cheesecake ;)

Svar av tor
9 februari 2013

jag tror det men är bara ett barn och vet inte så mycket:(

Kommentar av mia
23 april 2012

vad är skillnaden mellan fryst och bakad cheesecake?:)

Kommentar av osignerat
6 april 2012

lägger man den i frysen sedan när den svalnat?

Redaktionens kommentar
Nej, enligt det här receptet ska kakan inte frysas.
Kommentar av Eo
24 mars 2012

Nä, måste säga att jag inte är imponerad av detta receptet. Kanske gjorde något fel men för det första hade inte osten rätt konsistens när allt var klart och den fått stå i kylen i sådär en dag. Osten var mer krämig och mindre geleaktig som hos "riktiga" cheesecakes. För det andra har receptet för mycket ost och för lite kexbotten. Även med den dubbla mängden kex blev det inte rätt mängd för att kompensera osten. Men det är lätt att lösa till nästa gång, bara ha i massa mer kex. Om någon har tips om hur jag kan ge osten en mer geleaktig konsistens får ni jättegärna tipsa mig

Kommentar av doris
6 mars 2012

lalala kan jag få en

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Nästa »


Höstsoppa

Svampsopporna som värmer bäst efter skogsturen!

Varm mat är ett måste när höstregnen drar in. En ångande skål mustig svampsoppa värmer både mage och frusna själar.

Efter regn kommer svamp. Nu är tiden för de riktigt stora skördarna av höstkantareller. Och få rätter passar lika efter skogsturen som en skål het svampsoppa!
De flesta matsvampar passar, använd gärna soppar eller just trattkantareller. Gör en enkel svampsoppa med lök eller mixa en slät och krämig svampsoppa med gräddig smak! Gillar du att experimentera kan du utgå från vårt grundrecept på svampsoppa – en bra bas att smaksätta själv.
Svamp passar utmärkt tillsammans med en mängd råvaror. Prova en riktig favorit – svampsoppa med ost. En krämig festsoppa som också är en bra förrätt.
Eller gör en svamp– och squashsoppa, en riktigt bra kombination för en höstsoppa.
Vill du äta helt veganskt? Då är en svamp– och potatissoppa ett smakrikt allternativt som passar alla! Servera gärna soppan med rostade nötter eller pumpafrön som gästerna själva kan strö över tallriken.

Trevlig svamptur!

 sopprecept.se

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...