![]() ![]() Halloncheesecake, frusen![]() En rosa kaka med fin smak av hallon. Botten av krispiga chokladpuffar ger den frysta kakan extra skjuts! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:*Det går också fint att göra kakan med "godischokladpuffar" eller dajmkulor. Men kakan blir då ännu sötare och botten blir inte lika krispig. Välj en form med löstagbar kant. Täck botten med chokladpuffar men spara cirka en tredjedel av puffarna. Ringla över sirapen. Använd fyra bunkar eller skålar till fyllningen. Mosa först hallonen i en skål tillsammans med färskosten. Knäck äggen och separerar vitor och gulor i olika bunkar. Vispa först äggvitan tills den är fast. Vispa grädden i en annan bunke. Vispa samman äggulan med sockret. Blanda nu samman de olika ingredienserna: Blanda äggulor och socker med hallon och färskost. Rör tills det blandat. Rör sedan försiktigt ner grädden och till sist äggvitan som ska blandas så lite som möjligt för att inte luften ska försvinna från smeten. Häll smeten i formen men spara en tredjedel. Strö puffar längs kanten i formen. Fyll på med resten av smeten och ställ kakan att frysa några timmar, helst över natten. Tag fram kakan 30-60 minuter före servering och låt den tina något i kylskåp. Dekorera gärna med färska hallon! ![]() ![]() 12 mars 2012
vart ska sirapen vara då?????? ![]() ![]() ![]() 27 juli 2011
Måste man använda chokladpuffar, det går inte att använda t.ex. digestivekex som till en vanlig cheesecake? ![]() ![]() ![]() 25 maj 2011
låter supergott! Men i slutet när mna skille spara en tredjedel.. är det meningen att man ska hälla det över puffarna sen? för på bilden ser det ut som att puffarna är överst och inte har den där 1/3 smet över sig?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Ett tips kan vara att skriva att äggvitan skall vispas i porslins/glas skål.