Halloncheesecake, frusen

En rosa kaka med fin smak av hallon. Botten av krispiga chokladpuffar ger den frysta kakan extra skjuts!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 3 dl chokladpuffar (chokladdoppade frukostpuffar av vete eller ris) *
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 200 g hallon (ca 3 dl) + hallon till eventuell dekoration

Gör så här:

*Det går också fint att göra kakan med "godischokladpuffar" eller dajmkulor. Men kakan blir då ännu sötare och botten blir inte lika krispig.

Välj en form med löstagbar kant. Täck botten med chokladpuffar men spara cirka en tredjedel av puffarna. Ringla över sirapen.

Använd fyra bunkar eller skålar till fyllningen.

Mosa först hallonen i en skål tillsammans med färskosten.

Knäck äggen och separerar vitor och gulor i olika bunkar.

Vispa först äggvitan tills den är fast.

Vispa grädden i en annan bunke.

Vispa samman äggulan med sockret.

Blanda nu samman de olika ingredienserna: Blanda äggulor och socker med hallon och färskost. Rör tills det blandat. Rör sedan försiktigt ner grädden och till sist äggvitan som ska blandas så lite som möjligt för att inte luften ska försvinna från smeten.

Häll smeten i formen men spara en tredjedel.

Strö puffar längs kanten i formen.

Fyll på med resten av smeten och ställ kakan att frysa några timmar, helst över natten.

Tag fram kakan 30-60 minuter före servering och låt den tina något i kylskåp. Dekorera gärna med färska hallon!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jan
3 augusti 2014

Ett tips kan vara att skriva att äggvitan skall vispas i porslins/glas skål.

Kommentar av Hanna
12 mars 2012

vart ska sirapen vara då??????

Kommentar av josi~
27 juli 2011

Måste man använda chokladpuffar, det går inte att använda t.ex. digestivekex som till en vanlig cheesecake?

Kommentar av agnes
25 maj 2011

låter supergott! Men i slutet när mna skille spara en tredjedel.. är det meningen att man ska hälla det över puffarna sen? för på bilden ser det ut som att puffarna är överst och inte har den där 1/3 smet över sig??

Redaktionens kommentar
Puffarna brukar flyta upp lite snyggt längs kanten om du fyller på med den sista smeten. Prova!

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu


Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

Att fylla grönsaker, rotfrukter eller svamp och gratinera i ugn är en snabb väg till god vegetarisk mat. I ugnen tillagas maten utan passning och stekta ytan lockar fram helt andra smaker än i en gryta. Prova själv och upptäck goda rätter som passar både vegetarianer och inbitna köttätare. Fylld quornfilé är snabbvarianten och vill du ha ett alternativ till köttfärs är quornfärsfylld-squash ett gott recept. Fyllda auberginer med ost och grönt är riktigt gott, liksom fyllda potatisar eller champinjoner under parmesantäcke! Precis som favoriten – butternutpumpa fylld med majs, rödbeta, morot och ost… Servera varmrätterna som de är med bröd eller ris och du har en god och värmande vego–middag!

 vegetariskarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...