Jordgubbscheesecake

Detta recept är inskickat av en av våra läsare! Tack Maria för ditt recept!

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten:

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 1 ask färskost (typ philadelphia, 200g)
  • 1 1/2 dl matlagningsyougurt
  • 1 dl florsocker
  • 3/4 dl jordgubbssylt

Ovanpå:

  • 1/2 dl jordgubbssylt
  • färska jordgubbar

Gör så här:

Blanda havregryn, mjöl och socker .Smält smöret och blanda ner det
till en smulig röra.

Tryck smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant.

Grädda cirka 10 minuter.

Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och
grädda i ca 25 minuter.

Ta ut och låt kallna helt. Bred på sylten och lägg på ett lager delade
färka jordgubbar.

Servera gärna med vanlijglass!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke

Kommentar av Jovana
6 april 2012

Vi har just smakat den här och den va så gooooood!!!!! :)))) Tack så mycket för receptet!!!

... fast vad finns inte i receptet är vilken temp. ska jag sätta på ugnen, men jag gjorde på 175 grader ungefär och det blev bra.

Svar av Fie
20 juni 2012

Det står först i receptet. "Sätt ugnen på 200 grader"

Kommentar av osignerat
9 juli 2011

Ska man trycka upp pajskalet mot kanten? I sånna fall hur högt upp?

Kommentar av hehe
20 april 2011

det stavas faktiskt usch****

Svar av hehe
20 april 2011

skoja :)

Kommentar av anija
28 mars 2011

NEJ URS detta recept borde ärligt talat tas bort inte god alls, jag följde receptet till punkt och pricka och är van bakare vill varna urs!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte blev nöjd med?
Kommentar av Nk
12 december 2010

mmmm...hur god som helst jag ÄLSKAR denna cheeasecake och ska bjuda på den i jul!!mumsig <33<3

Kommentar av TeenGiina
30 juli 2009

det verkar gott,, tror att jag ska prova, jag har hittat andra recept på cheescake's, men detta verkar vara något riktigt gott.. nu ska jag ner o handla lite, och se vad som händer, jag vill verkligen göra denna cheescaken, vi får se, hejdå alla...

Kommentar av starsussi
28 juli 2009

tack för recetet för jag är en riktig heesecake ätare

Kommentar av Anna
9 juli 2009

Har inne kakan i ugnen nu... spännande!

Tyvärr hade jag inte mer än en matsked färskost så jag bytte ut det mot mer matlagningsyoghurt..

Undrar hur det blir, men ser bra ut :o)

Kommentar av Lena
7 juli 2009

gud va gott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

gratäng.se

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se


Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

Doften av nybakat bröd gör det lättare att vakna. Och hjälper säkert om du skulle ha vaknat på fel sida…
Oavsett om du vill gå upp tidigt och sätta bullarna på jäsning medan du tar en extra sovstund eller jäsa bröd över natten finns det bra recept att tillgå.
Favoriter som vetekakor, franskbrödbullar eller tekakor är ljusa klassiker som alltid passar. Havrebullar med russin är ett smakrikt sätt att börja dagen. Och fiberbullar eller långjästa grahamsbullar ett grövre alternativ. Prova gärna att jäsa bullarna svalt över natten så kan du fort fixa nybakat bröd på morgonen!
Kan du inte välja sort eller vill bjuda på flera slags bullar på morgonen är förslaget ett nytt recept på tre sorters bullar av en deg! Ett bra sätt att starta dagen på och få variation på frukosten. God morgon!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...