Jordgubbscheesecake

Detta recept är inskickat av en av våra läsare! Tack Maria för ditt recept!

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten:

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 1 ask färskost (typ philadelphia, 200g)
  • 1 1/2 dl matlagningsyougurt
  • 1 dl florsocker
  • 3/4 dl jordgubbssylt

Ovanpå:

  • 1/2 dl jordgubbssylt
  • färska jordgubbar

Gör så här:

Blanda havregryn, mjöl och socker .Smält smöret och blanda ner det
till en smulig röra.

Tryck smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant.

Grädda cirka 10 minuter.

Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och
grädda i ca 25 minuter.

Ta ut och låt kallna helt. Bred på sylten och lägg på ett lager delade
färka jordgubbar.

Servera gärna med vanlijglass!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke

Kommentar av Jovana
6 april 2012

Vi har just smakat den här och den va så gooooood!!!!! :)))) Tack så mycket för receptet!!!

... fast vad finns inte i receptet är vilken temp. ska jag sätta på ugnen, men jag gjorde på 175 grader ungefär och det blev bra.

Svar av Fie
20 juni 2012

Det står först i receptet. "Sätt ugnen på 200 grader"

Kommentar av osignerat
9 juli 2011

Ska man trycka upp pajskalet mot kanten? I sånna fall hur högt upp?

Kommentar av hehe
20 april 2011

det stavas faktiskt usch****

Svar av hehe
20 april 2011

skoja :)

Kommentar av anija
28 mars 2011

NEJ URS detta recept borde ärligt talat tas bort inte god alls, jag följde receptet till punkt och pricka och är van bakare vill varna urs!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte blev nöjd med?
Kommentar av Nk
12 december 2010

mmmm...hur god som helst jag ÄLSKAR denna cheeasecake och ska bjuda på den i jul!!mumsig <33<3

Kommentar av TeenGiina
30 juli 2009

det verkar gott,, tror att jag ska prova, jag har hittat andra recept på cheescake's, men detta verkar vara något riktigt gott.. nu ska jag ner o handla lite, och se vad som händer, jag vill verkligen göra denna cheescaken, vi får se, hejdå alla...

Kommentar av starsussi
28 juli 2009

tack för recetet för jag är en riktig heesecake ätare

Kommentar av Anna
9 juli 2009

Har inne kakan i ugnen nu... spännande!

Tyvärr hade jag inte mer än en matsked färskost så jag bytte ut det mot mer matlagningsyoghurt..

Undrar hur det blir, men ser bra ut :o)

Kommentar av Lena
7 juli 2009

gud va gott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se

Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

frukostbullar.se


Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

Vem vill inte äta nybakade frukostbröd en grå vardagsmorgon? De flesta. Men vem hinner stå och knåda en deg, låta den jäsa länge för att till sist få njuta sin frukost? Inte så många. Men lösningen är att baka frukostbröden på kvällen och låta dem jäsa direkt på plåten under natten. Det är lättare än du tror! Knepet är att använda lite jäst och gärna vetemjöl special som får degen att hålla samman bra.
Prova lite grövre grahamsbullar eller smarta frukostbullar med både råg och vete. Eller baka vårt nya recept på lätta bullar med havre och vete. De är lätta att lyckas med, går snabbt att vänja sig vid och är svåra att sluta baka!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...