Jordgubbscheesecake

Detta recept är inskickat av en av våra läsare! Tack Maria för ditt recept!

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten:

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 1 ask färskost (typ philadelphia, 200g)
  • 1 1/2 dl matlagningsyougurt
  • 1 dl florsocker
  • 3/4 dl jordgubbssylt

Ovanpå:

  • 1/2 dl jordgubbssylt
  • färska jordgubbar

Gör så här:

Blanda havregryn, mjöl och socker .Smält smöret och blanda ner det
till en smulig röra.

Tryck smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant.

Grädda cirka 10 minuter.

Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och
grädda i ca 25 minuter.

Ta ut och låt kallna helt. Bred på sylten och lägg på ett lager delade
färka jordgubbar.

Servera gärna med vanlijglass!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke

Kommentar av Jovana
6 april 2012

Vi har just smakat den här och den va så gooooood!!!!! :)))) Tack så mycket för receptet!!!

... fast vad finns inte i receptet är vilken temp. ska jag sätta på ugnen, men jag gjorde på 175 grader ungefär och det blev bra.

Svar av Fie
20 juni 2012

Det står först i receptet. "Sätt ugnen på 200 grader"

Kommentar av osignerat
9 juli 2011

Ska man trycka upp pajskalet mot kanten? I sånna fall hur högt upp?

Kommentar av hehe
20 april 2011

det stavas faktiskt usch****

Svar av hehe
20 april 2011

skoja :)

Kommentar av anija
28 mars 2011

NEJ URS detta recept borde ärligt talat tas bort inte god alls, jag följde receptet till punkt och pricka och är van bakare vill varna urs!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte blev nöjd med?
Kommentar av Nk
12 december 2010

mmmm...hur god som helst jag ÄLSKAR denna cheeasecake och ska bjuda på den i jul!!mumsig <33<3

Kommentar av TeenGiina
30 juli 2009

det verkar gott,, tror att jag ska prova, jag har hittat andra recept på cheescake's, men detta verkar vara något riktigt gott.. nu ska jag ner o handla lite, och se vad som händer, jag vill verkligen göra denna cheescaken, vi får se, hejdå alla...

Kommentar av starsussi
28 juli 2009

tack för recetet för jag är en riktig heesecake ätare

Kommentar av Anna
9 juli 2009

Har inne kakan i ugnen nu... spännande!

Tyvärr hade jag inte mer än en matsked färskost så jag bytte ut det mot mer matlagningsyoghurt..

Undrar hur det blir, men ser bra ut :o)

Kommentar av Lena
7 juli 2009

gud va gott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se

Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

scones.se


Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...