Jordgubbscheesecake

Detta recept är inskickat av en av våra läsare! Tack Maria för ditt recept!

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten:

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 1 ask färskost (typ philadelphia, 200g)
  • 1 1/2 dl matlagningsyougurt
  • 1 dl florsocker
  • 3/4 dl jordgubbssylt

Ovanpå:

  • 1/2 dl jordgubbssylt
  • färska jordgubbar

Gör så här:

Blanda havregryn, mjöl och socker .Smält smöret och blanda ner det
till en smulig röra.

Tryck smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant.

Grädda cirka 10 minuter.

Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och
grädda i ca 25 minuter.

Ta ut och låt kallna helt. Bred på sylten och lägg på ett lager delade
färka jordgubbar.

Servera gärna med vanlijglass!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Hello there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing! ceekedkbkdeckgke

Kommentar av Jovana
6 april 2012

Vi har just smakat den här och den va så gooooood!!!!! :)))) Tack så mycket för receptet!!!

... fast vad finns inte i receptet är vilken temp. ska jag sätta på ugnen, men jag gjorde på 175 grader ungefär och det blev bra.

Svar av Fie
20 juni 2012

Det står först i receptet. "Sätt ugnen på 200 grader"

Kommentar av osignerat
9 juli 2011

Ska man trycka upp pajskalet mot kanten? I sånna fall hur högt upp?

Kommentar av hehe
20 april 2011

det stavas faktiskt usch****

Svar av hehe
20 april 2011

skoja :)

Kommentar av anija
28 mars 2011

NEJ URS detta recept borde ärligt talat tas bort inte god alls, jag följde receptet till punkt och pricka och är van bakare vill varna urs!

Redaktionens kommentar
Vad var det du inte blev nöjd med?
Kommentar av Nk
12 december 2010

mmmm...hur god som helst jag ÄLSKAR denna cheeasecake och ska bjuda på den i jul!!mumsig <33<3

Kommentar av TeenGiina
30 juli 2009

det verkar gott,, tror att jag ska prova, jag har hittat andra recept på cheescake's, men detta verkar vara något riktigt gott.. nu ska jag ner o handla lite, och se vad som händer, jag vill verkligen göra denna cheescaken, vi får se, hejdå alla...

Kommentar av starsussi
28 juli 2009

tack för recetet för jag är en riktig heesecake ätare

Kommentar av Anna
9 juli 2009

Har inne kakan i ugnen nu... spännande!

Tyvärr hade jag inte mer än en matsked färskost så jag bytte ut det mot mer matlagningsyoghurt..

Undrar hur det blir, men ser bra ut :o)

Kommentar av Lena
7 juli 2009

gud va gott!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com

Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

bakakaka.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...