Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Du behöver:

 

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6-12 st digestivekex, beroende på hur tjock botten som föredras

 Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär. Svartvinbärssylt smakar fantastiskt till!

 


Kommentar av N
6 oktober 2013

kan man ta bort grädden

Redaktionens kommentar
Nej, för allt i världen!
Kommentar av osignerat
6 oktober 2013

Väldigt god cheesecake

Kommentar av C
23 september 2013

Kan man göra den här utan ägg? Eller blir det märkligt då?

Redaktionens kommentar
Äggen får fyllningen att hålla ihop och ger konsistens. Utan dem får kakan en helt annan karaktär och vill troligtvis inte hålla ihop. Välj hellre ett recept utan ägg!
Kommentar av Nora
2 juli 2013

Heeelt underbart goood!!

Kommentar av Sofie
9 april 2013

Väldigt god enligt mig, dessutom älskar både pojkvän och familj just den här cheesecaken! Brukar dock köra på ca 10 digestivekex då vi allihop tycker att det blir för snålt med bara 6 st!

Redaktionens kommentar
Jag har just bakat den här cheesecaken själv och är beredd att hålla med. Självklart gör man som man vill med den saken! Roligt att höra att ni uppskattar receptet.
Kommentar av Christina i Alingsås
29 mars 2013

Jättegod om man tar 1 dl mindre grädde samt ökar på digestivekexen till 10 st!! Glad Påsk

Kommentar av Amanda
19 mars 2013

Bästa receptet på fryst cheesecake! Smaksätter alltid med pressad citron eller lime och äkta vanilj. Man skulle säkert kunna slänga ner några nävar frysta hallon också för lite färg. Oslagbart!

Kommentar av osignerat
2 mars 2013

Alldeles för mycket grädde i detta recept. Man känner inte smaken av Philadelphia-osten som ger cheesecaken dess karaktäristiska smak. Ta någon deciliter mindre, eller om det redan är kört, kläm i lite citron så blir det bättre.

Kommentar av osignerat
19 januari 2013

kan man stoppa i avocado? / Siri

Redaktionens kommentar
Det går säkert - men blir det gott?
Kommentar av Kkb
23 december 2012

Idag blir det pepparkakor istället för digestivekex, nu är det jul :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Nästa »


Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

fisksoppa.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Smak av höst

Höstsmaker inför Halloween

Värm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen.

Göra en pumpalykta inför Halloween? Bra idé! Det behövs både ljus och värme såhär i slutet av oktober. Men släng inte bort fruktköttet! Ljuvligt len och väldigt lättlagad är pumpasoppa som passar bra att servera till förrätt. Huvudrätten kan också få smak av pumpa - prova ett recept på pizza med pumpa, fetaost och oliver. Eller laga piroger som går bra att förbereda. Och glöm inte äppelglöggen: rekommenderas framför brasan!

 halloweenrecept.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...