Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Du behöver:

 

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6-12 st digestivekex, beroende på hur tjock botten som föredras

 Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär. Svartvinbärssylt smakar fantastiskt till!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
27 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
26 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
24 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
21 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
20 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
18 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av reverse phone lookup cell free I wish to voice my gratitude for your generosity giving support to individuals keaefeegdceebacd
17 juni 2015

reverse phone lookup cell free I wish to voice my gratitude for your generosity giving support to individuals keaefeegdceebacd

Kommentar av osignerat
30 december 2014

byte ut grädden till gräddfil blev väldigt gott och mycket matigare så kunde servera det till middag. Bör testa :) tack för ett bra recept annars.

Kommentar av Ulrika
16 oktober 2014

Använder du en vanlig pajform? Inte en form med löstagbara kanter?

Kommentar av osignerat
8 oktober 2014

Kan man ha Lemon Curd på toppen?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Nästa »


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se


Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

Jag är knappast ensam om att älska choklad, av alla slag. Få smaker går att använda till så mycket gott. Från en enkel chokladmuffins eller en god kladdkaka till riktigt stora smakupplevelser.

Och finns det egentligen någon efterrätt som står sig lika väl som en riktigt god chokladkaka? Tveksamt, tycker jag...

Prova ett nytt recept på en riktigt läcker chokladkaka, full med smak och fylld med härlig chokladtryffel! Detta är en av mina absoluta favoriter till efterrätt just nu. Prova så förstår ni varför!

Chokladfyllda hälsningar från pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...