Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Du behöver:

 

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6-12 st digestivekex, beroende på hur tjock botten som föredras

 Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär. Svartvinbärssylt smakar fantastiskt till!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Ulrika
16 oktober 2014

Använder du en vanlig pajform? Inte en form med löstagbara kanter?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
8 oktober 2014

Kan man ha Lemon Curd på toppen?

Kommentar av N
6 oktober 2013

kan man ta bort grädden

Redaktionens kommentar
Nej, för allt i världen!
Kommentar av osignerat
6 oktober 2013

Väldigt god cheesecake

Kommentar av C
23 september 2013

Kan man göra den här utan ägg? Eller blir det märkligt då?

Redaktionens kommentar
Äggen får fyllningen att hålla ihop och ger konsistens. Utan dem får kakan en helt annan karaktär och vill troligtvis inte hålla ihop. Välj hellre ett recept utan ägg!
Kommentar av Nora
2 juli 2013

Heeelt underbart goood!!

Kommentar av Sofie
9 april 2013

Väldigt god enligt mig, dessutom älskar både pojkvän och familj just den här cheesecaken! Brukar dock köra på ca 10 digestivekex då vi allihop tycker att det blir för snålt med bara 6 st!

Redaktionens kommentar
Jag har just bakat den här cheesecaken själv och är beredd att hålla med. Självklart gör man som man vill med den saken! Roligt att höra att ni uppskattar receptet.
Kommentar av Christina i Alingsås
29 mars 2013

Jättegod om man tar 1 dl mindre grädde samt ökar på digestivekexen till 10 st!! Glad Påsk

Kommentar av Amanda
19 mars 2013

Bästa receptet på fryst cheesecake! Smaksätter alltid med pressad citron eller lime och äkta vanilj. Man skulle säkert kunna slänga ner några nävar frysta hallon också för lite färg. Oslagbart!

Kommentar av osignerat
2 mars 2013

Alldeles för mycket grädde i detta recept. Man känner inte smaken av Philadelphia-osten som ger cheesecaken dess karaktäristiska smak. Ta någon deciliter mindre, eller om det redan är kört, kläm i lite citron så blir det bättre.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Nästa »


Spökkakor

Halloween – skrämande gott till helgen!

Ju fler skrämmande goda kakor, desto mysigare blir festen! Baka halloweenspöken, fladdermöss eller blodrödamuffins åt alla busungar!

Halloween har på några år blivit en självklarhet också i Sverige. Vem vill inte fira en högtid så fylld av godsaker att det är skrämmande?! Och vi på pepparochsalt.se tycker att det blir klart otäckare ju fler läskiga kakor du dukar fram.
En riktigt god pumpapaj eller ruggigt mumsig halloweencheesecake är en bra början. Satsa sedan på många, små kakor och bakelser så får du snabbt ihop en riktig spökbuffé!
Eller vad sägs om bleka fladdermuskakor, halloween-spöken med vaniljsmak eller otäcka ögon-klubbor med vit choklad? Lägg sedan till några brustna (kak-) hjärtan, ett gäng marsipanmonster och några blodröda halloweenmuffins… Den som inte är lagom livrädd efter det är skrämmande trist och får inte komma på kalaset!
Vi säger självklart ”godis!” om någon frågar! Otäckt trevlig helg!

 halloweenrecept.se

Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

kladdkakor.se

Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

scones.se


Pannkakor

Nyttig plockmat

Laga någonting nyttigt till helgen! Vad sägs om pannkakor?

Pannkakor brukar inte räknas till hälsokost och de som håller koll på kallorier undviker gärna dessa stekta läckerheter. Men det går faktiskt att laga riktigt goda pannkakor som är nyttiga och fungerar utmärkt till middagsmat. Byt ut helgens tacos mot pannkaksrullar med goda, mättande och nyttiga tillbehör!

Stek pannkakor med dinkel, havrepannkakor eller grahamspannkakor. Servera med grönsallad, ruccola, oliver, fetaost och marinerade kikärtor. Gör god vegetarisk aubergindipp till eller servera kycklingfilé i bitar. Yoghurt, cream fraiche eller tomatsås till och kanske lättkokt broccoli, majs och några rödlöksringar... En riktigt mättande och god pannkaka långt från den sockerstinna efterrättspannkakan med sylt och grädde!

God helg önskar pepparochsalt.se!

 pannkakor.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...