Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Du behöver:

 

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6-12 st digestivekex, beroende på hur tjock botten som föredras

 Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär. Svartvinbärssylt smakar fantastiskt till!

 


Kommentar av osignerat
30 december 2014

byte ut grädden till gräddfil blev väldigt gott och mycket matigare så kunde servera det till middag. Bör testa :) tack för ett bra recept annars.

Kommentar av Ulrika
16 oktober 2014

Använder du en vanlig pajform? Inte en form med löstagbara kanter?

Kommentar av osignerat
8 oktober 2014

Kan man ha Lemon Curd på toppen?

Kommentar av N
6 oktober 2013

kan man ta bort grädden

Redaktionens kommentar
Nej, för allt i världen!
Kommentar av osignerat
6 oktober 2013

Väldigt god cheesecake

Kommentar av C
23 september 2013

Kan man göra den här utan ägg? Eller blir det märkligt då?

Redaktionens kommentar
Äggen får fyllningen att hålla ihop och ger konsistens. Utan dem får kakan en helt annan karaktär och vill troligtvis inte hålla ihop. Välj hellre ett recept utan ägg!
Kommentar av Nora
2 juli 2013

Heeelt underbart goood!!

Kommentar av Sofie
9 april 2013

Väldigt god enligt mig, dessutom älskar både pojkvän och familj just den här cheesecaken! Brukar dock köra på ca 10 digestivekex då vi allihop tycker att det blir för snålt med bara 6 st!

Redaktionens kommentar
Jag har just bakat den här cheesecaken själv och är beredd att hålla med. Självklart gör man som man vill med den saken! Roligt att höra att ni uppskattar receptet.
Kommentar av Christina i Alingsås
29 mars 2013

Jättegod om man tar 1 dl mindre grädde samt ökar på digestivekexen till 10 st!! Glad Påsk

Kommentar av Amanda
19 mars 2013

Bästa receptet på fryst cheesecake! Smaksätter alltid med pressad citron eller lime och äkta vanilj. Man skulle säkert kunna slänga ner några nävar frysta hallon också för lite färg. Oslagbart!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Nästa »


Rabarberpremiär

Frisk sylt av årets först rabarber!

Säsongens första rabarber är alltid den allra godaste. Njut den i en nygräddad paj eller som varm rabarbersylt med citrus!

Rabarber hör sommaren till och brukar vara något som odlas i den minsta av täppor. Så här års har de rödaktiga stjälkarna blivit stora nog att skördas i stora delar av landet.
Klassiska bakverk som smulpajen med smak av kolasmak eller kardemumma är ett måste till någon av vårens fikastunder.
Längre fram är rabarbersylt av alla slag eller rabarberchutney att spara i skafferiet till hösten något som är väl värt besväret.
Men prova redan nu att göra ett nytt recept på rabarbersylt med citrus – ett riktigt gott och friskt sätt att ta vara på de fina stjälkarna. Perfekt som scones eller kex! Och riktigt gott att servera ljummen på vaniljglass eller våfflor!

 kokasylt.se

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

bakakaka.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...