Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Du behöver:

 

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6-12 st digestivekex, beroende på hur tjock botten som föredras

 Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär. Svartvinbärssylt smakar fantastiskt till!

 


Kommentar av N
6 oktober 2013

kan man ta bort grädden

Redaktionens kommentar
Nej, för allt i världen!
Kommentar av osignerat
6 oktober 2013

Väldigt god cheesecake

Kommentar av C
23 september 2013

Kan man göra den här utan ägg? Eller blir det märkligt då?

Redaktionens kommentar
Äggen får fyllningen att hålla ihop och ger konsistens. Utan dem får kakan en helt annan karaktär och vill troligtvis inte hålla ihop. Välj hellre ett recept utan ägg!
Kommentar av Nora
2 juli 2013

Heeelt underbart goood!!

Kommentar av Sofie
9 april 2013

Väldigt god enligt mig, dessutom älskar både pojkvän och familj just den här cheesecaken! Brukar dock köra på ca 10 digestivekex då vi allihop tycker att det blir för snålt med bara 6 st!

Redaktionens kommentar
Jag har just bakat den här cheesecaken själv och är beredd att hålla med. Självklart gör man som man vill med den saken! Roligt att höra att ni uppskattar receptet.
Kommentar av Christina i Alingsås
29 mars 2013

Jättegod om man tar 1 dl mindre grädde samt ökar på digestivekexen till 10 st!! Glad Påsk

Kommentar av Amanda
19 mars 2013

Bästa receptet på fryst cheesecake! Smaksätter alltid med pressad citron eller lime och äkta vanilj. Man skulle säkert kunna slänga ner några nävar frysta hallon också för lite färg. Oslagbart!

Kommentar av osignerat
2 mars 2013

Alldeles för mycket grädde i detta recept. Man känner inte smaken av Philadelphia-osten som ger cheesecaken dess karaktäristiska smak. Ta någon deciliter mindre, eller om det redan är kört, kläm i lite citron så blir det bättre.

Kommentar av osignerat
19 januari 2013

kan man stoppa i avocado? / Siri

Redaktionens kommentar
Det går säkert - men blir det gott?
Kommentar av Kkb
23 december 2012

Idag blir det pepparkakor istället för digestivekex, nu är det jul :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Nästa »


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se


Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer?

Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad.

Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det!

 hembakatbrod.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Piroger

Grönkålsfyllda piroger På sistone har grönkålen uppmärksammats för sina hälsoeffekter. Smaken är dessutom fantastisk! Baka en stor sats piroger och frys in.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...