Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Du behöver:

 

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6-12 st digestivekex, beroende på hur tjock botten som föredras

 Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär. Svartvinbärssylt smakar fantastiskt till!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
27 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
26 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
24 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
21 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
20 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
18 juni 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av reverse phone lookup cell free I wish to voice my gratitude for your generosity giving support to individuals keaefeegdceebacd
17 juni 2015

reverse phone lookup cell free I wish to voice my gratitude for your generosity giving support to individuals keaefeegdceebacd

Kommentar av osignerat
30 december 2014

byte ut grädden till gräddfil blev väldigt gott och mycket matigare så kunde servera det till middag. Bör testa :) tack för ett bra recept annars.

Kommentar av Ulrika
16 oktober 2014

Använder du en vanlig pajform? Inte en form med löstagbara kanter?

Kommentar av osignerat
8 oktober 2014

Kan man ha Lemon Curd på toppen?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Nästa »


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se


Fisksoppa

Laga godaste fisksoppan hemma!

Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli!

Soppa är rätten som kan vara både vardagsmat och festrätt. Och som ofta passar både som förrätt och huvudrätt. Gör du en fisksoppa får du en mustig soppa med mycket smak som räcker fint som huvudrätt.
Laga en enkel fisksoppa med kokosmjölk och lite curry – en perfekt fredagsmiddag! Eller gör en fisksoppa med tomat och halloumiost och du har en smakrik soppa som inte skäms för sig som vardagsmat eller helgmat.
Vill du lyxa till det eller bjuda på middag är lyxig laxsoppa med fänkål, lax och pasta ett riktigt gott recept.
Eller så provar du vår nya favorit med extra mycket av allt – en fisksoppa med räkor som verkligen är en riktig festsoppa!
Självklart vill soppan ha tillbehör: Nybakat bröd och en god aioli passar bra till! Och om du gillar saffran är valet såklart vårt nya recept på saffransaioli!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...