Cheesecake med lime och choklad

Sätt ugnen på 180 °C.

Till 8 portioner

Botten:

  • 200 g Maryland chokladkakor (eller andra chokladkakor)
  • 75 g smör

 

Fyllningen:

  • 750 g philadelphia, färskost
  • 200 g strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • saften av 4 limer

 

Gör så här

Kör chokladkakorna till smulor i matberedare. Tillsätt smöret och kör lite till. Klä en springform med metallfolie (gärna dubbla lager!), eftersom kakan senare ska gräddas i vattenbad. Tryck sen ut chokladkake-smörblandningen i formens botten och ställ in i kylskåpet så att den får svalna och stelna lite.

Lägg färskosten, sockret, äggen, och äggulorna i matberedare och kör tills allt blandats samman. Häll sen i limesaften och kör lite till.

Koka upp en kastrull med vatten. Ta springformen ur kylen och häll den lösa fyllningen över kakbotten. Placera springformen i en ugnsform, och häll det kokheta vattnet i ugnsformen så att det når ungefär halvvägs upp på springformens yttre sidor. Lyft försiktigt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme.

Lyft sen upp springformen ur vattenbadet och låt svalna. Ställ in kakan i kylen tills den ska serveras. Först då är det dags att lossa på springformen.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
31 december 2015

Ska den serveras med något? Typ grädde?

Kommentar av Elin
9 augusti 2011

gör den just nu, med extra mycket marylandbotten. Även lite vaniljsocker i 'toppingen', YUMM!

Kommentar av osignerat
3 juli 2011

Så gooood!!

Kommentar av louise
30 juni 2011

Ska man smälta smöret till botten??

Redaktionens kommentar
Javisst, smält och blanda.
Kommentar av Josefine, Hanna, Julia
12 mars 2011

GOOOOOOOOOOOOD

Kommentar av nyborjare
21 september 2009

vad ar en springform?jag ar helt ny i koket,kan ingenting om vad de olika verktygen heter.snalla hjalp

Redaktionens kommentar
Tag en form med löstagbar kant/ botten.
Svar av sanna
10 mars 2010

det är en form som man kan "ta av" sidorna på, du kan också söka på google om du inte förstår vad jag menar :)

Jag är bara 14 men jag tror det är en sån.

Kommentar av Kimzan
24 oktober 2009

Byte ut maryland kakorna mot digestive och hackade toblerone istället. Behöver jag säga att det blev ljuvligt!!!! Och så rev jag toblerone och stödde över precis innan servering! MUMS!

Kommentar av Emmi
11 juni 2009

Jag har ont i magen!

Redaktionens kommentar
För mycket cheesecake?
Kommentar av osignerat
19 maj 2009

kan man göra fryst cheesecake fast med chokladbotten som denna ? har nånprovat ?

Kommentar av Ostkakeklämma
2 maj 2009

Säkert ett jäkligt mumsigt recept... Men det blir för dyrt för mej med den mängden Philadelphia. Jag byter ut en del mot creme fraiche och lite anat smått och gott. Blir också bra!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se


Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

Det är klart att pajen kommer först – vem kan motstå en nygräddad äppelpaj med vaniljsås? Variera och gör smulpaj med havretäcke eller smaksätt med kanel. Har du bråttom men har äppelmos hemma kan du laga äppelpaj av det! Några burkar äppelmos är förresten ett måste i skafferiet – lätt och gott att göra själv. Smaksätt mazariner till söndagsfikat. Eller stek äpplen i ugn och servera med hemgjord vaniljglass, enklare och godare är det svårt att få det!

 smulpaj.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...