Cheesecake med lime och choklad

Sätt ugnen på 180 °C.

Till 8 portioner

Botten:

  • 200 g Maryland chokladkakor (eller andra chokladkakor)
  • 75 g smör

 

Fyllningen:

  • 750 g philadelphia, färskost
  • 200 g strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • saften av 4 limer

 

Gör så här

Kör chokladkakorna till smulor i matberedare. Tillsätt smöret och kör lite till. Klä en springform med metallfolie (gärna dubbla lager!), eftersom kakan senare ska gräddas i vattenbad. Tryck sen ut chokladkake-smörblandningen i formens botten och ställ in i kylskåpet så att den får svalna och stelna lite.

Lägg färskosten, sockret, äggen, och äggulorna i matberedare och kör tills allt blandats samman. Häll sen i limesaften och kör lite till.

Koka upp en kastrull med vatten. Ta springformen ur kylen och häll den lösa fyllningen över kakbotten. Placera springformen i en ugnsform, och häll det kokheta vattnet i ugnsformen så att det når ungefär halvvägs upp på springformens yttre sidor. Lyft försiktigt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme.

Lyft sen upp springformen ur vattenbadet och låt svalna. Ställ in kakan i kylen tills den ska serveras. Först då är det dags att lossa på springformen.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
31 december 2015

Ska den serveras med något? Typ grädde?

Kommentar av Elin
9 augusti 2011

gör den just nu, med extra mycket marylandbotten. Även lite vaniljsocker i 'toppingen', YUMM!

Kommentar av osignerat
3 juli 2011

Så gooood!!

Kommentar av louise
30 juni 2011

Ska man smälta smöret till botten??

Redaktionens kommentar
Javisst, smält och blanda.
Kommentar av Josefine, Hanna, Julia
12 mars 2011

GOOOOOOOOOOOOD

Kommentar av nyborjare
21 september 2009

vad ar en springform?jag ar helt ny i koket,kan ingenting om vad de olika verktygen heter.snalla hjalp

Redaktionens kommentar
Tag en form med löstagbar kant/ botten.
Svar av sanna
10 mars 2010

det är en form som man kan "ta av" sidorna på, du kan också söka på google om du inte förstår vad jag menar :)

Jag är bara 14 men jag tror det är en sån.

Kommentar av Kimzan
24 oktober 2009

Byte ut maryland kakorna mot digestive och hackade toblerone istället. Behöver jag säga att det blev ljuvligt!!!! Och så rev jag toblerone och stödde över precis innan servering! MUMS!

Kommentar av Emmi
11 juni 2009

Jag har ont i magen!

Redaktionens kommentar
För mycket cheesecake?
Kommentar av osignerat
19 maj 2009

kan man göra fryst cheesecake fast med chokladbotten som denna ? har nånprovat ?

Kommentar av Ostkakeklämma
2 maj 2009

Säkert ett jäkligt mumsigt recept... Men det blir för dyrt för mej med den mängden Philadelphia. Jag byter ut en del mot creme fraiche och lite anat smått och gott. Blir också bra!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

kokasylt.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com


Pannkakor

Crêpes

Fyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes!

Pannkaksrullar med fyllning, crêpes, är en rätt som passar i många sammanhang. Beroende på vad du fyller crêpesen med så kan de vara både en enkel förrätt, en vardagsmiddag, en festrätt eller ett bra inslag på buffébordet. Servera dem som de är med grönt och ett gott bröd eller låt dem bli ett av flera inslag i middagen.

Prova något av våra nya recept; svampcrêpes, som passar fint på buffén, köttfärscrêpes, som både barn och vuxna brukar gillar eller kanske goda böncrêpes?

Godare middag på er!

 pannkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...