Cheesecake med lime och choklad

Sätt ugnen på 180 °C.

Till 8 portioner

Botten:

  • 200 g Maryland chokladkakor (eller andra chokladkakor)
  • 75 g smör

 

Fyllningen:

  • 750 g philadelphia, färskost
  • 200 g strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • saften av 4 limer

 

Gör så här

Kör chokladkakorna till smulor i matberedare. Tillsätt smöret och kör lite till. Klä en springform med metallfolie (gärna dubbla lager!), eftersom kakan senare ska gräddas i vattenbad. Tryck sen ut chokladkake-smörblandningen i formens botten och ställ in i kylskåpet så att den får svalna och stelna lite.

Lägg färskosten, sockret, äggen, och äggulorna i matberedare och kör tills allt blandats samman. Häll sen i limesaften och kör lite till.

Koka upp en kastrull med vatten. Ta springformen ur kylen och häll den lösa fyllningen över kakbotten. Placera springformen i en ugnsform, och häll det kokheta vattnet i ugnsformen så att det når ungefär halvvägs upp på springformens yttre sidor. Lyft försiktigt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme.

Lyft sen upp springformen ur vattenbadet och låt svalna. Ställ in kakan i kylen tills den ska serveras. Först då är det dags att lossa på springformen.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
31 december 2015

Ska den serveras med något? Typ grädde?

Kommentar av Elin
9 augusti 2011

gör den just nu, med extra mycket marylandbotten. Även lite vaniljsocker i 'toppingen', YUMM!

Kommentar av osignerat
3 juli 2011

Så gooood!!

Kommentar av louise
30 juni 2011

Ska man smälta smöret till botten??

Redaktionens kommentar
Javisst, smält och blanda.
Kommentar av Josefine, Hanna, Julia
12 mars 2011

GOOOOOOOOOOOOD

Kommentar av nyborjare
21 september 2009

vad ar en springform?jag ar helt ny i koket,kan ingenting om vad de olika verktygen heter.snalla hjalp

Redaktionens kommentar
Tag en form med löstagbar kant/ botten.
Svar av sanna
10 mars 2010

det är en form som man kan "ta av" sidorna på, du kan också söka på google om du inte förstår vad jag menar :)

Jag är bara 14 men jag tror det är en sån.

Kommentar av Kimzan
24 oktober 2009

Byte ut maryland kakorna mot digestive och hackade toblerone istället. Behöver jag säga att det blev ljuvligt!!!! Och så rev jag toblerone och stödde över precis innan servering! MUMS!

Kommentar av Emmi
11 juni 2009

Jag har ont i magen!

Redaktionens kommentar
För mycket cheesecake?
Kommentar av osignerat
19 maj 2009

kan man göra fryst cheesecake fast med chokladbotten som denna ? har nånprovat ?

Kommentar av Ostkakeklämma
2 maj 2009

Säkert ett jäkligt mumsigt recept... Men det blir för dyrt för mej med den mängden Philadelphia. Jag byter ut en del mot creme fraiche och lite anat smått och gott. Blir också bra!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...