Cheesecake med peppakakssmak

Detta recept kommer från en av våra läsare. Vi tackar Annica för receptet!

Sätt ugnen på 175 °C.

Till 8 portioner

Botten:

  • 35 medelstora pepparkakor
  • 75 g smält smör

Fyllningen:

  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinjuice

Topping:

  • 3/4 dl creme fraiche
  • 2 msk florsocker

 

 

Gör så här

Kör pepparkakor och smält smör i matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret. Tryck ut smuldegen i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda 8-10 min i falsen under mittfalsen i 175 grader. Låt svalna i några minuter

Rör ihop socker och ägg, tillsätt osten, apelsinskal och apelsinjuicen. Häll i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader strax under mittfalsen. Låt kallna.

Rör ihop florsocker och crème fraiche och bred ut över kakan, låt stå i kylen för att stelna ytterligare.
Garnera med strimlat apelsinskal eller gör en schablon av till exempel ett pepparkakshjärta eller -stjärna och pudra över krossad pepparkaka.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
24 oktober 2015

Efter att man gräddat botten och gjort fyllningen ska man gädda botten igen med fyllningen eller för sig, det står inte i beskrivningen

Kommentar av Kexet
3 december 2013

Hej

Jag har bakat 2 stycken av denna cheesecake.

Min fråga om det går frysa till Julen som jag tänkte ha till efterätt.

Med vänlig hälsning Heidi Fransson.

Redaktionens kommentar
Om du packar in kakorna noga i täta plastpåsar bör de hålla fint i frysen.
Kommentar av osignerat
3 januari 2013

Det här receptet var det sämsta jag någonsin gjort efter!

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra. Berätta gärna vad som gick fel så kanske vi kan lösa det?
Kommentar av Tezz
12 januari 2011

Inget mjöl??

Svar av Namn/signatur
18 januari 2011

Nej, inget mjöl i smeten.

Svar av Namn/signatur
10 december 2013

Smeten är ju närmast som vatten! Något som saknas i beskrivningen?

Kommentar av osignerat
2 januari 2011

Helt underbar,fick den som efterrätt på julafton. Ska baka den nästa gång jag får gäster.

Kommentar av annette
25 december 2010

en liten undran...rör socker och smör...alltså inte använda elvisp?

Kommentar av Sozzo # 1
23 december 2010

guuud va lätt det var trodde att det skulle vara supersvårt men lätt som en plätt. ska snart sätta in den i ugnen. <33

Kommentar av Olle
27 november 2010

jag har just slängt in min i ungen blev en mix på pepparkaks varianten och orginalet.. håller tummarna för jag glömde lägga in mjölet .. får se hur det går.. ;D

Kommentar av Ann
25 november 2010

Vad lång tid innan man skall äta den kan den göras? 1 dag? 2 dagar? Ska man vänta med cremefraichen till serveringstillfället då?

Kommentar av Hanna
21 november 2010

Gjorde denna cheesecake när jag fyllde år, och MM-MM-MMMHHH säger jag bara! Fett tasty och enormt uppskattat. Gör, ät, njut.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se

Fisksoppa

Laga godaste fisksoppan hemma!

Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli!

fisksoppa.se


Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

Egna bagels är inte så krångligt att baka som det verkar. De sega och smakrika bröden som både ska kokas och gräddas i ugn går att fylla både med matiga och söta pålägg. Prova klassiska bagels med ost eller lax som fyllning. Goda både som enkel lunch och till matsäcken. Eller gör söta chokladbagels som läcker fika. Kanske en omgång goda citronbagels som kombinerar sött och syrligt? Bagels är väl värda jobbet!

 bagelsrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...