Cheesecake med peppakakssmak

Detta recept kommer från en av våra läsare. Vi tackar Annica för receptet!

Sätt ugnen på 175 °C.

Till 8 portioner

Botten:

  • 35 medelstora pepparkakor
  • 75 g smält smör

Fyllningen:

  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinjuice

Topping:

  • 3/4 dl creme fraiche
  • 2 msk florsocker

 

 

Gör så här

Kör pepparkakor och smält smör i matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret. Tryck ut smuldegen i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda 8-10 min i falsen under mittfalsen i 175 grader. Låt svalna i några minuter

Rör ihop socker och ägg, tillsätt osten, apelsinskal och apelsinjuicen. Häll i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader strax under mittfalsen. Låt kallna.

Rör ihop florsocker och crème fraiche och bred ut över kakan, låt stå i kylen för att stelna ytterligare.
Garnera med strimlat apelsinskal eller gör en schablon av till exempel ett pepparkakshjärta eller -stjärna och pudra över krossad pepparkaka.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
24 oktober 2015

Efter att man gräddat botten och gjort fyllningen ska man gädda botten igen med fyllningen eller för sig, det står inte i beskrivningen

Kommentar av Kexet
3 december 2013

Hej

Jag har bakat 2 stycken av denna cheesecake.

Min fråga om det går frysa till Julen som jag tänkte ha till efterätt.

Med vänlig hälsning Heidi Fransson.

Redaktionens kommentar
Om du packar in kakorna noga i täta plastpåsar bör de hålla fint i frysen.
Kommentar av osignerat
3 januari 2013

Det här receptet var det sämsta jag någonsin gjort efter!

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra. Berätta gärna vad som gick fel så kanske vi kan lösa det?
Kommentar av Tezz
12 januari 2011

Inget mjöl??

Svar av Namn/signatur
18 januari 2011

Nej, inget mjöl i smeten.

Svar av Namn/signatur
10 december 2013

Smeten är ju närmast som vatten! Något som saknas i beskrivningen?

Kommentar av osignerat
2 januari 2011

Helt underbar,fick den som efterrätt på julafton. Ska baka den nästa gång jag får gäster.

Kommentar av annette
25 december 2010

en liten undran...rör socker och smör...alltså inte använda elvisp?

Kommentar av Sozzo # 1
23 december 2010

guuud va lätt det var trodde att det skulle vara supersvårt men lätt som en plätt. ska snart sätta in den i ugnen. <33

Kommentar av Olle
27 november 2010

jag har just slängt in min i ungen blev en mix på pepparkaks varianten och orginalet.. håller tummarna för jag glömde lägga in mjölet .. får se hur det går.. ;D

Kommentar av Ann
25 november 2010

Vad lång tid innan man skall äta den kan den göras? 1 dag? 2 dagar? Ska man vänta med cremefraichen till serveringstillfället då?

Kommentar av Hanna
21 november 2010

Gjorde denna cheesecake när jag fyllde år, och MM-MM-MMMHHH säger jag bara! Fett tasty och enormt uppskattat. Gör, ät, njut.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Helgtips

Pasta + sås= helgmiddag

Pasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag.

pastarecept.nu

Fisksoppa

Laga godaste fisksoppan hemma!

Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli!

fisksoppa.se


Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

Härligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten.

 smulpaj.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...