Cheesecake med peppakakssmak

Detta recept kommer från en av våra läsare. Vi tackar Annica för receptet!

Sätt ugnen på 175 °C.

Till 8 portioner

Botten:

  • 35 medelstora pepparkakor
  • 75 g smält smör

Fyllningen:

  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinjuice

Topping:

  • 3/4 dl creme fraiche
  • 2 msk florsocker

 

 

Gör så här

Kör pepparkakor och smält smör i matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret. Tryck ut smuldegen i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda 8-10 min i falsen under mittfalsen i 175 grader. Låt svalna i några minuter

Rör ihop socker och ägg, tillsätt osten, apelsinskal och apelsinjuicen. Häll i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader strax under mittfalsen. Låt kallna.

Rör ihop florsocker och crème fraiche och bred ut över kakan, låt stå i kylen för att stelna ytterligare.
Garnera med strimlat apelsinskal eller gör en schablon av till exempel ett pepparkakshjärta eller -stjärna och pudra över krossad pepparkaka.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
24 oktober 2015

Efter att man gräddat botten och gjort fyllningen ska man gädda botten igen med fyllningen eller för sig, det står inte i beskrivningen

Kommentar av Kexet
3 december 2013

Hej

Jag har bakat 2 stycken av denna cheesecake.

Min fråga om det går frysa till Julen som jag tänkte ha till efterätt.

Med vänlig hälsning Heidi Fransson.

Redaktionens kommentar
Om du packar in kakorna noga i täta plastpåsar bör de hålla fint i frysen.
Kommentar av osignerat
3 januari 2013

Det här receptet var det sämsta jag någonsin gjort efter!

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra. Berätta gärna vad som gick fel så kanske vi kan lösa det?
Kommentar av Tezz
12 januari 2011

Inget mjöl??

Svar av Namn/signatur
18 januari 2011

Nej, inget mjöl i smeten.

Svar av Namn/signatur
10 december 2013

Smeten är ju närmast som vatten! Något som saknas i beskrivningen?

Kommentar av osignerat
2 januari 2011

Helt underbar,fick den som efterrätt på julafton. Ska baka den nästa gång jag får gäster.

Kommentar av annette
25 december 2010

en liten undran...rör socker och smör...alltså inte använda elvisp?

Kommentar av Sozzo # 1
23 december 2010

guuud va lätt det var trodde att det skulle vara supersvårt men lätt som en plätt. ska snart sätta in den i ugnen. <33

Kommentar av Olle
27 november 2010

jag har just slängt in min i ungen blev en mix på pepparkaks varianten och orginalet.. håller tummarna för jag glömde lägga in mjölet .. får se hur det går.. ;D

Kommentar av Ann
25 november 2010

Vad lång tid innan man skall äta den kan den göras? 1 dag? 2 dagar? Ska man vänta med cremefraichen till serveringstillfället då?

Kommentar av Hanna
21 november 2010

Gjorde denna cheesecake när jag fyllde år, och MM-MM-MMMHHH säger jag bara! Fett tasty och enormt uppskattat. Gör, ät, njut.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

kladdkakor.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...