Cheesecake med peppakakssmak

Detta recept kommer från en av våra läsare. Vi tackar Annica för receptet!

Sätt ugnen på 175 °C.

Till 8 portioner

Botten:

  • 35 medelstora pepparkakor
  • 75 g smält smör

Fyllningen:

  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinjuice

Topping:

  • 3/4 dl creme fraiche
  • 2 msk florsocker

 

 

Gör så här

Kör pepparkakor och smält smör i matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret. Tryck ut smuldegen i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda 8-10 min i falsen under mittfalsen i 175 grader. Låt svalna i några minuter

Rör ihop socker och ägg, tillsätt osten, apelsinskal och apelsinjuicen. Häll i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader strax under mittfalsen. Låt kallna.

Rör ihop florsocker och crème fraiche och bred ut över kakan, låt stå i kylen för att stelna ytterligare.
Garnera med strimlat apelsinskal eller gör en schablon av till exempel ett pepparkakshjärta eller -stjärna och pudra över krossad pepparkaka.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
24 oktober 2015

Efter att man gräddat botten och gjort fyllningen ska man gädda botten igen med fyllningen eller för sig, det står inte i beskrivningen

Kommentar av Kexet
3 december 2013

Hej

Jag har bakat 2 stycken av denna cheesecake.

Min fråga om det går frysa till Julen som jag tänkte ha till efterätt.

Med vänlig hälsning Heidi Fransson.

Redaktionens kommentar
Om du packar in kakorna noga i täta plastpåsar bör de hålla fint i frysen.
Kommentar av osignerat
3 januari 2013

Det här receptet var det sämsta jag någonsin gjort efter!

Redaktionens kommentar
Tråkigt att höra. Berätta gärna vad som gick fel så kanske vi kan lösa det?
Kommentar av Tezz
12 januari 2011

Inget mjöl??

Svar av Namn/signatur
18 januari 2011

Nej, inget mjöl i smeten.

Svar av Namn/signatur
10 december 2013

Smeten är ju närmast som vatten! Något som saknas i beskrivningen?

Kommentar av osignerat
2 januari 2011

Helt underbar,fick den som efterrätt på julafton. Ska baka den nästa gång jag får gäster.

Kommentar av annette
25 december 2010

en liten undran...rör socker och smör...alltså inte använda elvisp?

Kommentar av Sozzo # 1
23 december 2010

guuud va lätt det var trodde att det skulle vara supersvårt men lätt som en plätt. ska snart sätta in den i ugnen. <33

Kommentar av Olle
27 november 2010

jag har just slängt in min i ungen blev en mix på pepparkaks varianten och orginalet.. håller tummarna för jag glömde lägga in mjölet .. får se hur det går.. ;D

Kommentar av Ann
25 november 2010

Vad lång tid innan man skall äta den kan den göras? 1 dag? 2 dagar? Ska man vänta med cremefraichen till serveringstillfället då?

Kommentar av Hanna
21 november 2010

Gjorde denna cheesecake när jag fyllde år, och MM-MM-MMMHHH säger jag bara! Fett tasty och enormt uppskattat. Gör, ät, njut.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

bakapizza.se

Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

hembakatbrod.se


Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

Kladdkaka brukar bli den perfekta kakan när det är brådis eller när gästerna kommer oväntat. Och visst är det smidigt med en lättbakad kaka som går fort att grädda.

Men det går att lyfta kladdkakan till en ny nivå, utan mycket ansträngning. Prova ett nytt recept på kladdkaka med tryffel!

Eller testa att laga en god chokladpaj med kladdkakefyllning. Kanske en mjuk chokladkladdkaka serverad med lättvispad grädde?

Nästan lika snabbakade som den klassiska kladdkakan men helt klart elegantare!

Stilfull fika!

 kladdkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...