Rätt tid för kakan

Jag har just gjort "cheesecake grunkrecept" Min kaka böjar dock nu bli lite bränd runt katerna efter 40 min och den är inte lös utan hård och har spruckit lite. vad kan blivit fel?

- Ylva

Att ange en bra gräddningstid och temperatur är inte lätt - den varierar så mycket från ugn till ugn. Om kakan är fast och redan har färg är 40 minuter fullt tillräckligt. Men oftast behöver kakan mera tid, det är mycket ost och ägg och det brukar ta tid innan den stannat. Och kakan brukar vara lite "lös" när man tar ut den.

Jag ska se över receptet och se om jag ska sänka tiden något. Men jag tror inte att du gjort något fel, bara att det går fortare i din ugn, och att du kanske använt en lägre form än vi gjort när vi satte tiden.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Elin
19 april 2013

Jag håller på att göra ert grundrecept för cheesecake, fast halverat. Ska den vara inne kortare tid då? Hur lång tid är lagom?

Kommentar av Dimitris Pilitsopoulos
5 januari 2011

Kakan kan spricka om man inte har blandat ingredienserna noggram men i ditt fall är det för att du har bakat kakan för länge. Kakan stelnar ännu mer när det kallnar.

www.KockRocken.se




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Mat på minuter

Nyttig snabbmat med fisk och grönt till vardags

Svårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter!

fiskrecept.nu

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se


Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker.

Nu finns ett helt nyskapat recept på en god

cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten?

Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten!

 efterratter.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...