Rätt tid för kakan

Jag har just gjort "cheesecake grunkrecept" Min kaka böjar dock nu bli lite bränd runt katerna efter 40 min och den är inte lös utan hård och har spruckit lite. vad kan blivit fel?

- Ylva

Att ange en bra gräddningstid och temperatur är inte lätt - den varierar så mycket från ugn till ugn. Om kakan är fast och redan har färg är 40 minuter fullt tillräckligt. Men oftast behöver kakan mera tid, det är mycket ost och ägg och det brukar ta tid innan den stannat. Och kakan brukar vara lite "lös" när man tar ut den.

Jag ska se över receptet och se om jag ska sänka tiden något. Men jag tror inte att du gjort något fel, bara att det går fortare i din ugn, och att du kanske använt en lägre form än vi gjort när vi satte tiden.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Elin
19 april 2013

Jag håller på att göra ert grundrecept för cheesecake, fast halverat. Ska den vara inne kortare tid då? Hur lång tid är lagom?

Kommentar av Dimitris Pilitsopoulos
5 januari 2011

Kakan kan spricka om man inte har blandat ingredienserna noggram men i ditt fall är det för att du har bakat kakan för länge. Kakan stelnar ännu mer när det kallnar.

www.KockRocken.se




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...