Rätt tid för kakan

Jag har just gjort "cheesecake grunkrecept" Min kaka böjar dock nu bli lite bränd runt katerna efter 40 min och den är inte lös utan hård och har spruckit lite. vad kan blivit fel?

- Ylva

Att ange en bra gräddningstid och temperatur är inte lätt - den varierar så mycket från ugn till ugn. Om kakan är fast och redan har färg är 40 minuter fullt tillräckligt. Men oftast behöver kakan mera tid, det är mycket ost och ägg och det brukar ta tid innan den stannat. Och kakan brukar vara lite "lös" när man tar ut den.

Jag ska se över receptet och se om jag ska sänka tiden något. Men jag tror inte att du gjort något fel, bara att det går fortare i din ugn, och att du kanske använt en lägre form än vi gjort när vi satte tiden.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Elin
19 april 2013

Jag håller på att göra ert grundrecept för cheesecake, fast halverat. Ska den vara inne kortare tid då? Hur lång tid är lagom?

Kommentar av Dimitris Pilitsopoulos
5 januari 2011

Kakan kan spricka om man inte har blandat ingredienserna noggram men i ditt fall är det för att du har bakat kakan för länge. Kakan stelnar ännu mer när det kallnar.

www.KockRocken.se




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Bakakaka

Banankaka som muffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god.

Baka en god variant av den populära kakan till fikat eller efterrätt! Här är ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins!

Severa med vaniljglass, gärna med chokladkross och skivad banan. Eller skär ett kryss i toppen, garnera med grädde och chokladsås och du har en bakelse som mättar den mest gotte-sugne fikagäst!

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...