Smeten skär sig!

Kan du säga vad jag gör för fel när ägg+socker+philadelphiasmeten inte blir bra, dvs den blir alldeles rinnig och osten löser inte upp sig och blir små vita klumpar.

Det får till följd att det fluffig ostlagret blir alldeles platt. Jag har lyckats 1 gång men de 3 senaste gångerna har det misslyckats.

Detta är pepparkakscheesecaken - som egentligen är superjättegod.

- Karin Weibull

Prova att ta fram alla ingredienserna i god tid innan bakningen. Låt ägg och ost bli rumsvarma innan du blandar dem. Blanda först ägg och ost och rör sedan i socker. Jag brukar använda någon form av maskin för att blanda - matberedare eller elvisp.

Prova så och lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Annette72
25 mars 2018

Hej när jag ska göra kärleksmums med kaffe,choklad och kokos på toppen.. älskar dessa men nu skulle jag minska på sockret rejält men när jag hade blandat i hopp allt så skär sig smeten?? Beror detta på mindre socker? Mvh Annette

Kommentar av Lisa
26 juli 2013

Jag brukar blanda osten med socker och smaksättning först, sen i med ett ägg i taget (eller äggula) och rör om.




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

hembakatbrod.se

Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

hembakatbrod.se


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...