Vegancheesecake

Botten:

  • 2 dl kak- eller kexsmulor, typ digestive
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl smält vegetabiliskt margarin

 

Fyllning:

  • 2 1/2 dl sojafärskost
  • 1 dl socker
  • 1 dl sojamjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk majsmjöl eller potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här

Mixa eller rör samman kaksmulor, margarin och farinsocker. Pressa ut smeten i en pajform och baka av i 250 grader i cirka 10 minuter. Låt bottnen svalna.

Rör samman ingredienserna till fyllningen och fördela jämnt i pajskalet.

Baka i 250 grader i 10 minuter, sänk därefter temperaturen till 180 grader och baka ytterligare cirka 15-20 minuter.

Låt kakan svalna helt och dekorera med tunna skivor färsk frukt.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sofia
23 april 2015

Denna är naturell? Det borde väl gå att smaksätta med lite bär eller så? Typ ha i någon dl blåbär?

Kommentar av sarah
31 mars 2013

nice

Kommentar av klara
27 maj 2011

jag hade botten i i prick 10 min och den blev kolsvart? elr är det min ugn som inte funkar som den ska :P

Svar av Tove
23 juni 2011

250 grader är för mkt 175 räcker

Svar av sarah
31 mars 2013

ja

Kommentar av osignerat
14 mars 2010

vad gör man om man är gluten och laktosintolerant

Svar av
20 mars 2010

De veganska cream cheesen hetter: Tofuline creamy spread.

Svar av
20 mars 2010

Hm.. agarlösningen ska alltså på kakan som fått svalna: som sedan ställs att kallna... sorry det kanske verkar lite oklart.

Svar av Lina
20 mars 2010

Hej,

Jag brukar baka glutenfria och veganska cheesecakes.

Jag använder sempers glutenfria havredigestive.

Botten är:

1 paket havredigestive (banka på plastförpackningen för att krossa:) )

50g smör

1 tsk Kanel

detta kan man knåda ihop och förgrädda några minuter (i 175 grader).

Fyllningen är:

2 förpackningar tofutti vegansk creamcheese

1 dl socker

1 msk noegg (finns vid allergihyllorna i de flesta butiker)

saften från 1 citron

vispa tills fluffigt och lägg i formen som gräddas i 25-30 minuter i 175 grader.

Jag brukar toppa med en agar gele:

3 dl vatten

1 tsk agar

3 msk citron

3 st passionsfrukter

Koka vattnet med agaren och lägg sedan i fruktsafterna (även kärnor av passionsfrukterna)

Ställ i kylen för att kallna, godast efter att den fått stå ett tag

Lycka till!!

Mvh Lina

Kommentar av Sanna
15 januari 2009

Alpro är ett märke som gör allting av soya. De flesta större mataffärer har Alpro tillgängligt i mejeri-avdelningen. Hittar du inte kan du säkert fråga personalen :) Vet att Hemköp bl a säljer Alpro, och har du tur kan du hitta soyamjölk hos Willys Hemma. Jag tror att det är möjligt att byta ut creme cheese till tofu (det är ju också en form av "mjukost" gjort på soyaprotein) men ta inte mitt ord för det. Dessutom brukar inte vanliga affärer sälja tofu men mer välsorterade affärer som riktar in sig på utländsk mat gör säkert det om det finns tillgängligt istället.

Kommentar av Agaton André
12 september 2010

bajj-god

Kommentar av Angie
24 september 2008

Ica Maxi har creme cheese/färskost utan mjölk

Kommentar av Bella*
17 augusti 2008

Underbart att ni har en vegan cheescake här ska prova men har inte lyckats hitta soya färskost, har ni några förslag? TACK

Kommentar av Margith
17 mars 2008

Jag har fått smaka cheesecake med sikrom som förrätt. Har ni det receptet?

Cheesecake är smaskens.

Redaktionens kommentar
Ingenting vi har sett recept på - men visst låter det spännande!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Mat på minuter

Nyttig snabbmat med fisk och grönt till vardags

Svårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter!

fiskrecept.nu

Fika på trappan

Solig fika på trappan

Allas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan.

sockerkakor.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...