Vegancheesecake

Botten:

  • 2 dl kak- eller kexsmulor, typ digestive
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl smält vegetabiliskt margarin

 

Fyllning:

  • 2 1/2 dl sojafärskost
  • 1 dl socker
  • 1 dl sojamjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk majsmjöl eller potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här

Mixa eller rör samman kaksmulor, margarin och farinsocker. Pressa ut smeten i en pajform och baka av i 250 grader i cirka 10 minuter. Låt bottnen svalna.

Rör samman ingredienserna till fyllningen och fördela jämnt i pajskalet.

Baka i 250 grader i 10 minuter, sänk därefter temperaturen till 180 grader och baka ytterligare cirka 15-20 minuter.

Låt kakan svalna helt och dekorera med tunna skivor färsk frukt.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sofia
23 april 2015

Denna är naturell? Det borde väl gå att smaksätta med lite bär eller så? Typ ha i någon dl blåbär?

Kommentar av sarah
31 mars 2013

nice

Kommentar av klara
27 maj 2011

jag hade botten i i prick 10 min och den blev kolsvart? elr är det min ugn som inte funkar som den ska :P

Svar av Tove
23 juni 2011

250 grader är för mkt 175 räcker

Svar av sarah
31 mars 2013

ja

Kommentar av osignerat
14 mars 2010

vad gör man om man är gluten och laktosintolerant

Svar av
20 mars 2010

De veganska cream cheesen hetter: Tofuline creamy spread.

Svar av
20 mars 2010

Hm.. agarlösningen ska alltså på kakan som fått svalna: som sedan ställs att kallna... sorry det kanske verkar lite oklart.

Svar av Lina
20 mars 2010

Hej,

Jag brukar baka glutenfria och veganska cheesecakes.

Jag använder sempers glutenfria havredigestive.

Botten är:

1 paket havredigestive (banka på plastförpackningen för att krossa:) )

50g smör

1 tsk Kanel

detta kan man knåda ihop och förgrädda några minuter (i 175 grader).

Fyllningen är:

2 förpackningar tofutti vegansk creamcheese

1 dl socker

1 msk noegg (finns vid allergihyllorna i de flesta butiker)

saften från 1 citron

vispa tills fluffigt och lägg i formen som gräddas i 25-30 minuter i 175 grader.

Jag brukar toppa med en agar gele:

3 dl vatten

1 tsk agar

3 msk citron

3 st passionsfrukter

Koka vattnet med agaren och lägg sedan i fruktsafterna (även kärnor av passionsfrukterna)

Ställ i kylen för att kallna, godast efter att den fått stå ett tag

Lycka till!!

Mvh Lina

Kommentar av Sanna
15 januari 2009

Alpro är ett märke som gör allting av soya. De flesta större mataffärer har Alpro tillgängligt i mejeri-avdelningen. Hittar du inte kan du säkert fråga personalen :) Vet att Hemköp bl a säljer Alpro, och har du tur kan du hitta soyamjölk hos Willys Hemma. Jag tror att det är möjligt att byta ut creme cheese till tofu (det är ju också en form av "mjukost" gjort på soyaprotein) men ta inte mitt ord för det. Dessutom brukar inte vanliga affärer sälja tofu men mer välsorterade affärer som riktar in sig på utländsk mat gör säkert det om det finns tillgängligt istället.

Kommentar av Agaton André
12 september 2010

bajj-god

Kommentar av Angie
24 september 2008

Ica Maxi har creme cheese/färskost utan mjölk

Kommentar av Bella*
17 augusti 2008

Underbart att ni har en vegan cheescake här ska prova men har inte lyckats hitta soya färskost, har ni några förslag? TACK

Kommentar av Margith
17 mars 2008

Jag har fått smaka cheesecake med sikrom som förrätt. Har ni det receptet?

Cheesecake är smaskens.

Redaktionens kommentar
Ingenting vi har sett recept på - men visst låter det spännande!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Varm vego

Varm vegogryta med quorn och chili!

Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig.

grytrecept.se

Påskfika

Fika med påsktårta

Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!

bakatårta.se


Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk.

 kokasylt.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...