Vegancheesecake

Botten:

  • 2 dl kak- eller kexsmulor, typ digestive
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl smält vegetabiliskt margarin

 

Fyllning:

  • 2 1/2 dl sojafärskost
  • 1 dl socker
  • 1 dl sojamjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk majsmjöl eller potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här

Mixa eller rör samman kaksmulor, margarin och farinsocker. Pressa ut smeten i en pajform och baka av i 250 grader i cirka 10 minuter. Låt bottnen svalna.

Rör samman ingredienserna till fyllningen och fördela jämnt i pajskalet.

Baka i 250 grader i 10 minuter, sänk därefter temperaturen till 180 grader och baka ytterligare cirka 15-20 minuter.

Låt kakan svalna helt och dekorera med tunna skivor färsk frukt.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sofia
23 april 2015

Denna är naturell? Det borde väl gå att smaksätta med lite bär eller så? Typ ha i någon dl blåbär?

Kommentar av sarah
31 mars 2013

nice

Kommentar av klara
27 maj 2011

jag hade botten i i prick 10 min och den blev kolsvart? elr är det min ugn som inte funkar som den ska :P

Svar av Tove
23 juni 2011

250 grader är för mkt 175 räcker

Svar av sarah
31 mars 2013

ja

Kommentar av osignerat
14 mars 2010

vad gör man om man är gluten och laktosintolerant

Svar av
20 mars 2010

De veganska cream cheesen hetter: Tofuline creamy spread.

Svar av
20 mars 2010

Hm.. agarlösningen ska alltså på kakan som fått svalna: som sedan ställs att kallna... sorry det kanske verkar lite oklart.

Svar av Lina
20 mars 2010

Hej,

Jag brukar baka glutenfria och veganska cheesecakes.

Jag använder sempers glutenfria havredigestive.

Botten är:

1 paket havredigestive (banka på plastförpackningen för att krossa:) )

50g smör

1 tsk Kanel

detta kan man knåda ihop och förgrädda några minuter (i 175 grader).

Fyllningen är:

2 förpackningar tofutti vegansk creamcheese

1 dl socker

1 msk noegg (finns vid allergihyllorna i de flesta butiker)

saften från 1 citron

vispa tills fluffigt och lägg i formen som gräddas i 25-30 minuter i 175 grader.

Jag brukar toppa med en agar gele:

3 dl vatten

1 tsk agar

3 msk citron

3 st passionsfrukter

Koka vattnet med agaren och lägg sedan i fruktsafterna (även kärnor av passionsfrukterna)

Ställ i kylen för att kallna, godast efter att den fått stå ett tag

Lycka till!!

Mvh Lina

Kommentar av Sanna
15 januari 2009

Alpro är ett märke som gör allting av soya. De flesta större mataffärer har Alpro tillgängligt i mejeri-avdelningen. Hittar du inte kan du säkert fråga personalen :) Vet att Hemköp bl a säljer Alpro, och har du tur kan du hitta soyamjölk hos Willys Hemma. Jag tror att det är möjligt att byta ut creme cheese till tofu (det är ju också en form av "mjukost" gjort på soyaprotein) men ta inte mitt ord för det. Dessutom brukar inte vanliga affärer sälja tofu men mer välsorterade affärer som riktar in sig på utländsk mat gör säkert det om det finns tillgängligt istället.

Kommentar av Agaton André
12 september 2010

bajj-god

Kommentar av Angie
24 september 2008

Ica Maxi har creme cheese/färskost utan mjölk

Kommentar av Bella*
17 augusti 2008

Underbart att ni har en vegan cheescake här ska prova men har inte lyckats hitta soya färskost, har ni några förslag? TACK

Kommentar av Margith
17 mars 2008

Jag har fått smaka cheesecake med sikrom som förrätt. Har ni det receptet?

Cheesecake är smaskens.

Redaktionens kommentar
Ingenting vi har sett recept på - men visst låter det spännande!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Sallader

Somriga sallader

I värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor!

bärrecept.se

Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

sasrecept.se


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...